Pereira ondanks nederlaag uitermate tevreden over Fener

Reacties

Hoewel Fenerbahçe zondagavond met 3-2 verloor bij Besiktas, is trainer Vítor Pereira uitermate tevreden over het spel van zijn ploeg. De rol van Robin van Persie blijft ondertussen de gemoederen bezighouden in Turkije.

Pereira ondanks nederlaag uitermate tevreden over Fener

Van Persie moest zondag in de kraker genoegen nemen met een plaats op de reservebank, terwijl hij eerder al had uitgesproken daarover teleurgesteld te zijn. Ook op bezoek bij Besiktas was hij als invaller vervolgens trefzeker. Kort na zijn entree nam de Oranje-topscorer aller tijden de 2-2 voor zijn rekening, waarna Besiktas via een goal van Mario Gómez alsnog een zege afdwong. Voor Van Persie was het zijn derde competitiedoelpunt in zes optredens.

De einduitslag appelleerde volgens Pereira niet aan het spelbeeld. Hij benadrukte juist dat zijn ploeg uitermate goed voor de dag was gekomen. 'Ik heb de keuze uit tal van goede spelers, die barsten van het talent', ging hij indirect in op de reserverol van Van Persie. 'Ik ben tevreden met wat zij tegen Besiktas hebben laten zien. Ik heb opnieuw bevestigd gezien dat het elftal boordevol kwaliteit zit. We hebben een druk programma. Op die manier probeer ik mijn elftal vorm te geven. Ik ben erg tevreden met de basiself en ook met mijn invallers.'

Door de nederlaag zag Fener  Besiktas langszij komen. Beide ploegen hebben dertien punten in Turkije en voeren daarmee de ranglijst aan. Donderdag volgt voor de ploeg van Pereira alweer het volgende duel. Dan is in de Europa League Celtic de gastheer. Het eerste duel uit de groepsfase ging in eigen huis nog verrassend met 1-3 verloren van Molde FK, de volgende tegenstander van Ajax. Zondag vervolgt Fenerbahçe de Turkse competitie met een thuiswedstrijd tegen Akhisarspor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.