Pellegrini: 'Tegen Bayern tot de laatste seconde knokken'

Reacties

Dinsdagavond vecht Manchester City thuis tegen Bayern München voor zijn allerlaatste kans in de Champions League. Manager Manuel Pellegrini erkent dat zijn elftal voor een loodzware klus staat.

Pellegrini: 'Tegen Bayern tot de laatste seconde knokken'

Voor City volstaat waarschijnljik alleen een zege tegen Bayern, dat sinds 13 augustus (2-0 tegen Borussia Dortmund in de strijd om de Super Cup) al zonder nederlaag is en sinds die wedstrijd liefst zeventien keer won en drie keer gelijkspeelde. 'Maar we zullen tot de allerlaatste seconde blijven knokken', blikt Pellegrini vooruit op de ontmoeting met Bayern, dat ongeacht de uitslag al zeker is van de volgende ronde.

Tot nu toe maakte City een uitgebluste indruk in de Champions League. In twee duels met CSKA Moskou, op papier de zwakke broeder in Groep E, behaalde de Engelse kampioen slechts één punt. Daarnaast ging City in Duitsland met 1-0 onderuit tegen Bayern en won het voor eigen publiek niet van AS Roma (1-1), dat daardoor met CSKA de beste papieren heeft om zich naast Bayern voor de laatste zestien te plaatsen.

'Als het ons niet lukt, moeten we analyseren waarom het niet is gelukt', vervolgt Pellegrini, wiens elftal na vier duels pas twee punten heeft en laatste staat achter CSKA, Roma (beide vier punten) en Bayern (twaalf). 'Maar ik wil nu nog geen conclusies trekken. Ik wil de wedstrijden tegen Bayern München en AS Roma (10 december, red.) afwachten. Natuurlijk ben ik ontevreden over hoe het tot nu toe gegaan is, maar we hebben nog een kans en die moeten we pakken.'

Bij een nederlaag tegen Bayern is City hoe dan ook uitgeschakeld. Bij een punt houden The Citizens alleen uitzicht op overwintering als het duel CSKA - Roma ook zonder winnaar eindigt. Pellegrini kan tegen Bayern niet beschikken over Yaya Touré, Fernandinho (allebei geschorst), David Silva, Edin Dzeko en Aleksandar Kolavor (allen geblesseerd).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.