Groep E: Doumbia velt negen man City, Bayern overwintert

Manchester City kan overwintering in de Champions League bijna vergeten. Tegen CSKA Moskou was Seydou Doumbia weer de beul van City, dat het duel met negen man eindigde: 1-2. Bayern München is al zeker van overwintering na een 2-0 zege op AS Roma.

Manchester City - CSKA Moskou 1-2
Na de misstap op bezoek in Moskou (2-2) móést City thuis van CSKA winnen om zijn kansen op overwintering in de Champions League in eigen hand te houden.

Het duel startte echter dramatisch voor de Engelsen. Seydou Doumbia, in Moskou ook al de kwelgeest van City, kopte al in de tweede minuut raak (foto onder). De gastheren herpakten zich snel via een trefzekere vrije trap van Yaya Touré, maar elf minuten voor de pauze sloeg CSKA opnieuw toe. Weer was Doumbia de gevierde man. De Ivoriaan rondde af na een mooie dieptepass van Bibras Natcho. Zo stond City halverwege voor een loodzware opgave.

Na rust zette de thuisploeg alles op alles. Agüero schoot in de 58ste minuut net naast en drie minuten later strandde een knal van James Milner op de voet van CSKA-doelman Igor Akinfeev. City rammelde dus aan de poorten, maar Fernando schoot zijn eigen ploeg twintig minuten voor het einde in de voet, want hij kreeg zijn tweede gele kaart. Het ging van kwaad tot erger, want tien minuten later kreeg Yaya Touré direct rood na een duw in het gezicht van Roman Eremenko.

Door de nederlaag is City zo goed als kansloos voor een plek bij de laatste zestien. Met twee punten uit vier duels staat het laatste in Groep E, achter CSKA (vier), AS Roma (vier) en Bayern (twaalf). Met Bayern-thuis en Roma-uit kent City bovendien een loodzwaar programma.

Bayern München - AS Roma 2-0
Na de 1-7 nederlaag van twee weken geleden, een evenaring van de grootste verliespartij aller tijden voor AS Roma, gingen de Italianen met angst en beven op bezoek naar München. Het afhaken van de zieke Arjen Robben bood Roma, waar de bijna fitte Kevin Strootman evenals enkele basiskrachten ontbrak, in dat opzicht wat verlichting.

Bayern deed het voor eigen publiek wat rustiger aan dan tijdens de eerste onderlinge wedstrijd, toen het na 36 minuten al 0-5 stond. Ditmaal kwam het openingsdoelpunt pas in de 38ste minuut. Franck Ribéry schoot via de binnenkant van de paal raak (foto onder) na afleggen van David Alaba, die even eerder met een vrije trap (voorlangs) voor het eerste echte gevaar van de wedstrijd had gezorgd.

Na rust bleef Bayern de betere partij. Alaba verprutste een grote mogelijkheid op de 2-0, maar in de 64ste minuut zorgde Mario Götze op aangeven van Robert Lewandowski alsnog voor een tweede Beiers feestje.

Bayern behoudt door de zege zijn perfecte score in Groep E en is daardoor niet alleen zeker van overwintering in het toernooi, maar ook van de koppositie. Roma is met vier uit vier tweede en moet met CSKA (vier punten) en City (twee) om de tweede en derde plek strijden.