Groep E: Seferovic leidt Zwitsers voorbij San Marino

Reacties

In Groep E van de EK-kwalificatie heeft Zwitserland eenvoudig gewonnen bij San Marino (0-4). Het betekende het eerste succesje voor de ploeg van bondscoach Vladimir Petkovic.

Groep E: Seferovic leidt Zwitsers voorbij San Marino

WK-ganger Zwitserland had zoals verwacht geen enkele moeite met  het dwergstaatje en gebruikte het duel in San Marino om eens lekker aan het zelfvertrouwen te werken. Dat was nodig ook, aangezien de eerste twee EK-kwalificatieduels tegen Engeland en Slovenië verloren gingen. Haris Seferovic (foto) knikte al na tien minuten fraai 0-1 binnen, waarna hij een enorme kans op 0-2 liet liggen.

Dat foutje maakte hij even later met een droge schuiver goed, Blerim Dzemaili tekende na een half uur spelen ook nog voor 0-3. Na rust geloofden de Zwitsers het vervolgens wel; alleen Bayern München-aanvaller Xherdan Shaqiri kwam via een intikker van dichtbij nog tot scoren, terwijl Ricardo Rodriguez een strafschop miste.

Omdat Engeland (1-0 bij Estland) en Slovenië (2-0 bij Litouwen) eerder deze interlandweek al wonnen, staan die twee ploegen met respectievelijk negen en zes punten uit drie duels op plaatsen één en twee in Groep E. Litouwen heeft ook zes punten, maar staat vanwege een minder doelsaldo dan de Slovenen derde, Zwitserland en Estland hebben allebei drie punten. San Marino is nog altijd puntloos laatste.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.