Druk op Agüero zwelt aan door blessure Dzeko

Reacties

Edin Dzeko kan door een kuitblessure enkele weken niet in actie komen. Het houdt in dat de spits niet alleen de komende EK-kwalificatiewedstrijd van Bosnië-Herzegovina tegen Israël mist, maar zo goed als zeker ook het cruciale duel van Manchester City met Bayern München in de Champions League.

Druk op Agüero zwelt aan door blessure Dzeko

Dzeko viel zaterdag al na vier minuten uit in het uitduel met Queens Park Rangers (op de foto wordt hij geflankeerd door Richard Dunne - links - en Joey Barton). De 28-jarige spits is daardoor enkele weken uit de roulatie. 'Het is een serieuze blessure waar hij helaas wel even zoet mee is', aldus Reuf Karabeg, teamarts van Bosnië-Herzegovina. Dzeko meldt zich deze week weer in Manchester, waar zal moeten blijken of zijn kuitspier is afgescheurd of slechts verrekt. In dat eerste geval is Dzeko nog veel langer absent.

De blessure komt niet alleen voor Bosnië-Herzegovina, maar vooral voor Manchester City erg ongelegen. Het is namelijk zo goed als zeker dat Dzeko de eerste duels na de interlandperiode mist. De Engelse kampioen hervat de competitie op 22 november tegen Swansea City (thuis) en speelt drie dagen later het allesbepalende thuisduel met Bayern. Die wedstrijd móét City winnen, wil het kans houden op overwintering in het miljoenenbal. Vijf dagen na de kraker tegen de Duitsers wacht een bezoek aan het hoogklasseerde Southampton van Ronald Koeman.

Druk
Het houdt in dat de druk op de schouders van Sergio Agüero (foto hieronder) toeneemt. De Argentijn maakte dit seizoen in elf duels al twaalf doelpunten trefzeker en is daarmee de enige City-spits die in goede vorm verkeert. Zijn concurrenten Dzeko en Stevan Jovetic scoorden namelijk pas twee keer. Ook de productie vanaf het middenveld is heel teleurstellend, want de vorig seizoen liefst twintig keer trefzekere Yaya Touré produceerde in de huidige jaargang pas één goal.

Mede daardoor verkeert City de afgelopen weken in dramatische vorm. Van de afgelopen zes duels won de regerend landskampioen er slechts één (de derby tegen Manchester United, 1-0). Daarnaast eindigden twee wedstrijden in een remise en drie in een nederlaag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.