Lof voor City-kwelgeest Doumbia: 'Hij is een held'

Reacties

Hij was allesbehalve topfit, maar Seydou Doumbia speelde de ervaren Manchester City-verdedigers Vincent Kompany en Martín Demichelis woensdagavond volkomen dronken. De Ivoriaanse aanvaller van CSKA Moskou maakte zo opnieuw zijn faam als kwelgeest van The Citizens waar.

Lof voor City-kwelgeest Doumbia: 'Hij is een held'

Met een rake kopbal na ruim een minuut en een koele afronding in de 34ste minuut velde Doumbia woensdag het vonnis over Manchester City, dat flink gefrustreerd met negen man eindigde en met 1-2 verloor. Twee weken terug was Doumbia ook al verantwoordelijk voor een opleving van CSKA tegen de Engelsen. Toen draaide hij als invaller met een doelpunt en een versierde penalty de wedstrijd om en werd het 2-2. Om het persoonlijke succesverhaal van de Ivoriaan compleet te maken: vorig seizoen scoorde hij in het Etihad-stadion in de Champions League ook al twee keer tegen City. Alleen won de thuisploeg toen wél: 5-2.

'Ik was een beetje verrast dat ik in de basis begon', blikt de matchwinner in gesprek met UEFA.com terug. 'Ik was deze week geblesseerd en wil daarom God bedanken dat het allemaal zo goed is afgelopen. Laten we hopen dat we een ronde verder komen.'

Waar Doumbia zelf enigszins gereserveerd reageerde en vooral de teamprestatie roemde, was zijn trainer Leonid Slutski vol lof over de uitblinker. 'In Moskou kon hij amper lopen, maar maakte hij bij wijze van spreken al hinkend een doelpunt en dwong hij City tot het weggeven van een penalty. Nu had hij ook weer nauwelijks getraind. Dat in het achterhoofd houdend, dan verdient hij zeker het predicaat held', haalt ook hij de enkelklachten van de spits aan.

Ook voormalig AZ-middenvelder Pontus Wernbloom prijst zijn ploeggenoot. 'Hij houdt nu eenmaal van scoren. En als hij fit is, is het een fantastische voetballer. In Rusland scoort hij bijna in iedere wedstrijd. Nu wisten we dat hij met zijn snelheid gevaarlijk zou kunnen worden', besloot de Zweed, die goed wegkwam dat hij voor een overtreding op Sergio Agüero geen tweede gele kaart kreeg. Bij City moesten Yaya Touré en Fernandinho immers wel inrukken met een rode kaart.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.