VI Live: blik terug op deze fraaie Champions League-avond

Reacties

Om tijdens Champions League-avonden op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen is er VI Live, waarin alle poules op de voet gevolgd worden.

VI Live: blik terug op deze fraaie Champions League-avond

VI Live is nu gesloten. Blik terug op de fraaie Champions League-avond.

22.37 uur: EINDSTANDEN CHAMPIONS LEAGUE
Paris Saint-Germain en Barcelona plaatsen zich voor de volgende ronde in de Champions League. Voor Ajax rest de strijd om de derde plaats. Ook Bayern München en FC Porto zijn zeker van de achtste finale in het kampioenenbal.

Manchester City - CSKA Moskou 1-2
Bayern München - AS Roma 2-0
Ajax - Barcelona 0-2
Paris Saint-Germain - APOEL Nicosia 1-0
Sporting Lissabon  - Schalke 04 4-2
NK Maribor – Chelsea 1-1
Athletic de Bilbao  - FC Porto 0-2
Shakhtar Donetsk - BATE Borisov 5-0

22.36 uur: HATTRICK LUIZ ADRIANO
Shakhtar Donetsk loopt uit naar 5-0 dankzij de tweede en derde treffer van Luiz Adriano. Hij is nu met negen doelpunten de topscorer van dit CL-seizoen.

22.35 uur: SPANNEND SLOT IN PORTUGAL, TENMINSTE.....
Schalke 04 maakt via Dennis Aogo de 3-2. Nog een paar minuten. Zit de gelijkmaker er nog in? Nee dus! Islam Slimani scoort, waardoor Sporting met 4-2 wint.

22.27 uur: HAZARD MIST PENALTY
Kort na de gelijkmaker krijgt Chelsea dé kans op de winnende! Echter, vanaf elf meter laat Eden Hazard deze kans liggen. Het blijft 1-1.

22.25 uur: ONDERTUSSEN IN MANCHESTER
De gemoederen lopen hoog op bij City. In de 71ste minuut krijgt Fernandinho zijn tweede gele kaart, terwijl kort daarna Yaya Touré de rode kaart krijgt voorgehouden. City met negen man in de slotfase.

22.16 uur: LISSABON MAAKT HET AF
Nani maakt de derde treffer namens Sporting Lissabon, waardoor zijn ploeg in veilige haven lijkt tegen Schalke 04: 3-1.

22.15 uur: DOELPUNT MESSI
De Amsterdam Arena is muisstil. De Amsterdammers spelen prima, maar Barcelona maakt het af. Lionel Messi maakt zijn tweede van de avond en komt op gelijke hoogte met Raúl.

22.14 uur: MATIC SCOORT!
Chelsea staat op gelijke hoogte tegen NK Maribor. Nemanja Matic is verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

22.13 uur: GOAL PORTO
Bruno Martins Indi en consorten zitten op rozen na de treffer van Yacine Brahimi. De Portugezen leiden met 2-0 tegen Athletic de Bilbao.

22.10 uur: ROOD VELTMAN
Ajax moet de laatste twintig minuten verder met tien man. Joël Veltman krijgt zijn tweede gele kaart en kan inrukken. Vorig seizoen incasseerde de verdediger van Ajax ook al een rode kaart tegen de Catalaanse topclub.

22.09 uur: GOAL BAYERN
Het is feest in de Allianz-Arena! Robert Lewandowski geeft aan, Mario Götze werkt af. 2-0 voor Der Rekordmeister.

22.08 uur: MILIK DIRECT GEVAARLIJK
Een grote kans voor Ajax. Een heerlijke voorzet van van Serero komt op het hoofd van Milik, maar de bal gaat rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

22.04 uur: MILIK VOOR SIGTHÓRSSON
Arek Milik mag het laatste half uur volmaken. De Poolse aanvaller lost de onzichtbare Kolbeinn Sigthórsson af.

22.01 uur: OVER EN SLUITEN
Shakhtar Donetsk zet de marge op drie, doelpuntenmaker: Luiz Adriano.

21.59 uur: CILLESSEN OPNIEUW BELANGRIJK
En weer pakt Jasper Cillessen een één-op-één situatie. Dit keer keert hij de inzet van Luis Suarez. Ajax blijft in de wedstrijd.

21.58 uur: BRUNO MARTINS INDI OP VOORSPRONG
Jackson Martínez breekt de ban tegen Athletic de Bilbao. De aanvaller van FC Porto miste voor de rust een penalty, maar schiet in de 56ste minuut wel raak.

21.56 uur: SPORTING OP VOORSPRONG
Sporting Lissabon komt al snel op voorsprong tegen Schalke 04. Namens de Portugezen haalt Jefferson de trekker over.

21.52 uur: DOELPUNT NK MARIBOR
Het is niet te geloven! Chelsea komt vroeg in de tweede helft op achterstand tegen NK Maribor. Met een prachtig geplaatst schot opent Agim Ibrahim de score. Diego Costa maakt zich klaar om in te vallen.

21.51 uur: GOAL SHAKHTAR
Shakhtar Donetsk gooit al vroeg in de tweede helft de wedstrijd in het slot tegen Bate Borisov. Doelpuntenmaker: Alex Teixeira. Overigens speelt Bate Borisov met tien man. Anri Khagush kreeg in de rust zijn tweede gele kaart.

21.46 uur: DE BAL ROLT WEER IN AMSTERDAM
De tweede helft is begonnen. Geen wissels tot dusver. De stand: 1-0 in het voordeel van Barcelona.

21.33 uur: RUSTSTANDEN CHAMPIONS LEAGUE
Bij deze tussenstanden nemen Paris Saint-Germain en Barcelona de eerste en tweede plaats in. Ajax bezet op dit moment plaats drie in Groep F.

Manchester City - CSKA Moskou 1-2
Bayern München - AS Roma 1-0
Ajax - Barcelona 0-1
Paris Saint-Germain - APOEL Nicosia 1-0
Sporting Lissabon  - Schalke 04 1-1
NK Maribor – Chelsea 0-0
Athletic de Bilbao  - FC Porto 0-0
Shakhtar Donetsk - BATE Borisov 1-0

21.24 uur: GOAL BAYERN
Het was even wachten, maar ook in Duitsland is de ban gebroken. Bij afwezigheid van Arjen Robben neemt Franck Ribéry de honneurs waar. De Fransman opent de score tegen AS Roma.

21.20 uur: CITY WEER ACHTER
En weer is daar Seydou Doumbia. De Ivoriaan van CSKA Moskou zet Manchester City voor de tweede keer op achterstand.

21.19 uur: MESSI SCOORT
De vrije trap gaat mis, maar vanuit de voorzet knikt Messi alsnog binnen. Ajax speelt uitstekend, maar krijgt keihard de deksel op de neus. Nummer zeventig van Messi is een feit, nog één treffer en hij staat naast CL-topscorer Raúl.

21.18 uur: GEEL VOOR VELTMAN
Anwar El Ghazi ligt geblesseerd op de grond, maar Barcelona speelt gewoon verder. Veltman stopt de doorgebroken Neymar en incasseert een gele kaart. Wat rest: een vrije trap op een gevaarlijk plek. Messi schiet, maar Cillessen keert de inzet. Overigens mist Veltman door de gele kaart voor het volgende CL-duel met PSG.

21.15 uur: CILLESSEN REDT AJAX
En ineens komt Barcelona er gevaarlijk uit. De doorgebroken Jordi Alba stuit op doelman Jasper Cillessen. Geen treffers tot dusver, maar het eerste half uur is erg vermakelijk.

21.11 uur: SCHALKE 04 GEEFT VOORSPRONG WEG
Mouhamadou-Naby Sarr kopt raak en trekt de stand gelijk namens Sporting Lissabon.

21.10 uur: AJAX WEER GEVAARLIJK
De Amsterdammers groeien in de wedstrijd en drukken Barcelona terug. Lasse Schöne, Kolbeinn Sigthórsson en Davy Klaassen nemen doelman Marc-André ter Stegen in korte tijd drie keer onder vuur.

21.05 uur: GOAL SHAKHTAR
De ban is gebroken in Lviv! Op aangeven van Luiz Adriano, twee weken geleden nog goed voor vijf treffers tegen Bate, opent Darijo Srna de score.

21.04 uur: EIGEN DOELPUNT SPORTING LISSABON
Schalke 04 leidt na ruim een kwartier. De Duitsers hebben de voorsprong te danken aan Islam Slimani, die de bal in eigen doel kopt.

21.02 uur: HEERLIJKE AANVAL VAN AJAX
Na een gewaagde actie van Thulani Serero voor het eigen doelgebied wordt Anwar El Ghazi weggestuurd. De aanvaller rukt zich knap los en bezorgt de bal bij Lucas Andersen, maar het schot van de Deen gaat net naast.

20.59 uur: GEEL VOOR HUNTELAAR
Nog geen treffer voor Klaas-Jan Huntelaar, maar wel een gele kaart. De aanvaller van Schalke 04 protesteert te heftig en gaat op de bon.

20.54 uur: CITY WEER GELIJK
Yaya Touré trekt een paar minuten na de goal van CSKA Moskou de stand gelijk. Vanuit een directe vrije trap knalt de middenvelder van Manchester City raak: 1-1.

20.48 uur: GOAL NEYMAR AFGEKEURD
De schrik slaat toe in de Arena: Neymar staat helemaal vrij en schiet raak. Maar vanuit buitenspelpositie. Dus blijft het 0-0 in Amsterdam.

20.47 uur: GOAL CSKA MOSKOU
Manchester City wil maar niet presteren in de Champions League. Na een minuut kopt Seydou Doumbia binnen namens de Russen. City won dit seizoen nog geen groepswedstrijd in het kampioenenbal.

20.46 uur: GOAL PSG!
Na 53 seconden is het al raak voor Paris Saint-Germain. Op aangeven van Gregory van der Wiel opent Edinson Cavani de score tegen APOEL Nicosia.

20.45 uur: AFTRAP CHAMPIONS LEAGUE

Manchester City - CSKA Moskou
Bayern München - AS Roma
Ajax - Barcelona
Paris Saint-Germain - APOEL Nicosia
Sporting Lissabon  - Schalke 04
NK Maribor - Chelsea
Athletic de Bilbao  - FC Porto
Shakhtar Donetsk - BATE Borisov

20.40 uur: NOG VIJF MINUTEN
En dan gaan we beginnen. Twee weken geleden was het duel tussen Bayern München en AS Roma zonder twijfel de meest opzienbarende. Bekijk hier nogmaals de beelden van die wedstrijd. Inmiddels wapperen de vlaggetjes in de Amsterdam Arena.  

                                   

20.25 uur: KOMT MESSI WEL OP GELIJKE HOOGTE MET RAÚL?
Cristiano Ronaldo wist dinsdagavond het net niet te vinden tegen Liverpool en blijft op zeventig CL-treffers steken. Maar slaagt Lionel Messi (69) er vanavond wel in om naast Raúl te komen? De kleine aanvaller van Barcelona neemt het op tegen Ajax en moet twee keer scoren om de voormalige spits van Real Madrid en Schalke 04 te evenaren.

20.20 uur: VAN GINKEL VOOR TWEEDE KEER IN DE BASIS
Marco van Ginkel mag zich opmaken voor zijn tweede basisplaats in dienst van AC Milan. De Nederlander neemt het op tegen San Lorenzo in de strijd om de Trofeo Berlusconi. Over tien minunten gaat dat duel van start.

20.09 uur: HUNTELAAR NADERT HONDERDSTE GOAL
Klaas-Jan Huntelaar kan zich opmaken voor een bijzonder moment. De aanvaller is nog maar twee doelpunten verwijderd van zijn honderdste officiële treffer voor Schalke 04.

19.54 uur: CHELSEA MET DIEGO COSTA OP DE BANK
Diego Costa keerde zaterdag tegen Queens Park Rangers terug in de basis, maar wordt op bezoek bij NK Maribor mogelijk gebruikt als pinchhitter. Manager José Mourinho begint met Didier Drogba in de punt van de aanval. De Ivoriaan speelt zijn honderdste Europese wedstrijd. Hieronder de elf namen van Chelsea.
Chelsea: Cech; Ivanovic, Zouma, Terry, Filipe Luis; Matic, Fabregas; Schürrle, Willian, Hazard; Drogba

19.52 uur: XAVI NAAST CASILLAS
Xavi speelt namens Barcelona zijn 144ste Champions League-duel, net zoveel als landgenoot Iker Casillas (Real Madrid). De Spanjaarden zijn de meest ervaren spelers in het kampioenenbal.

19.47 uur: HUNTELAAR IN DE BASIS
Trainer Roberto Di Matteo kiest natuurlijk voor Klaas-Jan Huntelaar in de punt van de aanval. Hieronder de volledige opstelling van Schalke 04.
Schalke 04: Fährmann; Uchida, Höwedes, Aogo, Fuchs; Meyer, Höger, Neustädter; Choupo-Moting, Obasi, Huntelaar.

19.46 uur: MARTINS INDI OPNIEUW IN DE BASIS
Bruno Martins Indi start ook in de vierde speelronde van de Champions League in de basis. De voormalige speler van Feyenoord gaat op bezoek bij Athletic de Bilbao.

FC Porto: Fabiano; Danilo, Maicon, M. Indi, A. Sandro; Casemiro, Torres, Herrera; Cristian Tello, Jackson, Brahimi.

19.45 uur: CSKA MET OUDE BEKENDE
De 22 namen in Manchester zijn bekend. Bij de Russen begint voormalig VVV Venlo-aanvaller Ahmed Musa. Bij City ontbreekt David Silva.

Manchester City: Hart; Zabaleta, Demichelis, Kompany, Clichy; Fernando, Yaya Touré, Navas, Milner; Jovetic, Agüero.
CSKA Moskou: Akinfeev Mário Fernandes, Ignashevich, Berezutski, Schennikov’; Wernbloom, Dzagoev, Eremenko, Natcho; Musa, Doumbia

19.39 uur: BAYERN ZONDER ROBBEN
Arjen Robben zit thuis vanwege een maag-darminfectie.  De smaakmaker van Bayern München geeft dus geen acte de présence. De Romeinen starten opvallend genoeg zonder de sterkhouders Francesco Totti, Miralem Pjanic en Gervinho.

Bayern München: Neuer; Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat; Alaba, Lahm, Xabi Alonso; Götze, Lewandowski, Ribéry.
AS Roma: Skorupski; Torosidis, Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas; Keita, De Rossi, Nainggolan; Florenzi, Destro, Iturbe.

19.34 uur: PSG ZONDER ZLATAN, MAAR MET VAN DER WIEL
Gregory van der Wiel is gewoon weer van de partij bij de Franse topclub, die het nog steeds moet stellen zonder de Zweede sterspeler Zlatan Ibrahimovic. Hieronder de opstelling van PSG tegen APOEL Nicosia.

PSG: Sirigu; Van der Wiel, Luiz, Silva, Maxwell; Pastore, Motta, Matuidi; Lucas Moura, Cavani, Lavezzi.

19.31 uur: AJAX MET SERERO EN SIGTHÓRSSON
Frank de Boer geeft Thulani Serero de voorkeur boven Jairo Riedewald. In de punt van de aanval kiest de trainer van Ajax voor Kolbeinn Sigthórsson in plaats van Arek Milik. Hieronder de elf namen die starten tegen Barcelona.

19.30 uur: SUAREZ TERUG IN DE AMSTERDAM ARENA
Luis Suarez completeert de gedroomde voorhoede van Barcelona, die verder bestaat uit Lionel Messi en Neymar. Voor de voormalige aanvaller van Ajax is het zijn eerste CL-duel in het shirt van de Catalanen. Hieronder de opstelling van Barça.

19.27 uur: AS ROMA MET B-PLOEG?
AS Roma speelt volgens diverse Italiaanse journalisten met een B-team op bezoek bij Bayern München. Belangrijke spelers als Francesco Totti, Miralem Pjanic en Gervinho beginnen op de bank.

19.20 uur: BARÇA WERKTE DINSDAG ONTSPANNEN TOE NAAR AJAX

19.15 uur: PROGRAMMA CHAMPIONS LEAGUE
Over anderhalf uur gaat het Champions League-geweld weer beginnen. De wedstrijden liegen er niet om. Voetbal International volgt de verrichtingen op de voet.

Groep E
Manchester City - CSKA Moskou
Bayern München - AS Roma

Groep F
Ajax - Barcelona
Paris Saint-Germain - APOEL Nicosia

Groep G
Sporting Lissabon  - Schalke 04
NK Maribor - Chelsea

Groep H
Athletic de Bilbao  - FC Porto
Shakhtar Donetsk - BATE Borisov

19.10 uur: RECORD LONKT VOOR MÜLLER 
Thomas Müller kan zich in het duel met AS Roma kronen tot Champions League-topscorer aller tijden van Bayern München. De aanvallende middenvelder staat nu op 23 goals, maar moet dit record nog delen met voormalig ploeggenoot Mario Gomez.

19.00 uur: CHAMPIONS LEAGUE
Het blijft een heerlijke tune! Om alvast in de sfeer te komen voor een mooie voetbalavond.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.