Pellegrini: 'Fans gaan een nieuw en aanvallend City zien'

Manuel Pellegrini (59) heeft meer aankopen beloofd voor het komende seizoen. Dat maakte de nieuwe manager van Manchester City woensdagmiddag bekend tijdens zijn presentatie in het Etihad Stadium. Bovendien wil hij de Engelse miljoenenploeg aanvallend en aantrekkelijk voetbal laten spelen.

Pellegrini: 'Fans gaan een nieuw en aanvallend City zien'

'Zowel Fernandinho (komt van Shakhtar Donetsk, red.) als Jesús Navas (Sevilla, red.) zijn op mijn voorspraak naar City gekomen', vertelde Pellegrini tijdens de persbijeenkomst. 'Ik heb met technisch directeur Txiki Begiristain gesproken over nieuwe spelers. Wij hebben nu nog twee spitsen. Daar moet er minimaal één bij. Daarbij wil ik nog geen namen noemen.'

Na het vertrek van Carlos Tévez naar Juventus komen alleen nog Sergio Agüero en Edin Dzeko in aanmerking voor een positie in de aanval. Omdat Edinson Cavani op het punt staat naar Paris Saint-Germain te vertrekken en Radamel Falcao al voor AS Monaco heeft getekend, is City nog altijd op zoek naar een nieuwe blikvanger.

'Wij doen ons best de beste spelers naar Manchester te halen', legt Pellegrini uit. Met die toekomstige aankopen moet de Chileense oefenmeester City na het vertrek van Roberto Mancini aantrekkelijker laten spelen. 'De club wil aanvallend voetbal spelen op de helft van de tegenstander. De fans zullen komend seizoen een ander City zien.'

DoelstellingenDe doelstellingen zullen daarbij niet opzij geschoven worden. The Citizens moeten meedoen in de strijd om de landstitel, maar komend seizoen ook Europees van zich laten horen. 'De afgelopen seizoenen presteerde de club slecht in Europa, dat ga ik proberen te veranderen', zei Pellegrini over City, dat afgelopen seizoen nog laatste werd in de poulefase van de Champions League achter Ajax en in de competitie op een straatlengte achterstand eindigde achter stadgenoot en kampioen United.

'Maar voor mij is de Premier League net zo belangrijk als de Champions League. In de Premier League zijn er zes ploegen die aanspraak maken op de titel, daar is Manchester City er één van. We gaan hard werken en dan zie we vanzelf hoeveel prijzen we aan het eind van het seizoen kunnen winnen', besloot de coach, die eerder deze zomer overkwam van het Spaanse Málaga.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen