Pellegrini tekent voor drie jaar bij ambitieus Man City

Manchester City heeft zoals verwacht de Chileen Manuel Pellegrini (59) aangesteld als opvolger van de ontslagen Roberto Mancini. De ervaren coach moet de hyperambitieuze club weer hoofdprijzen gaan bezorgen.

Pellegrini tekent voor drie jaar bij ambitieus Man City

Het afgelopen seizoen draaide bij City uit op een mislukking. Een blamerend snelle uitschakeling in de Champions League (de Engelse grootmacht werd hekkensluiter in de poule met Ajax) het afstaan van de titel aan aartsrivaal Manchester United en de verloren FA Cup-finale tegen Wigan Athletic droegen bij aan het ontslag van Mancini. Ieder jaar moet er immers een hoofdprijs worden binnengesleept, zo stelde het bestuur.

Pellegrini komt over van Málaga, waarmee hij het afgelopen seizoen zesde werd en zeer verdienstelijk debuteerde in de Champions League. Ondanks de financiële problemen speelde hij met die ploeg, waar Bernd Schuster hem vervangt, bovenin mee.

Pellegrini tekent voor drie jaar bij Manchester City en kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging. 'Ik ben enorm blij dat ik deze uitdagende kans krijg. De club heeft een heldere visie. Er moet succes geboekt worden. Daar wil ik een bijdrage aan leveren.'

'Alles is hier zo goed voor elkaar dat we het alleen op het veld hoeven te laten zien', gaat de Chileen verder. 'Ik verheug me op het werken met zo'n goede selectie. We willen de supporters weer aan prijzen helpen. Ik kijk uit naar deze nieuwe klus', besloot de coach die in het verleden onder meer Villarreal en Real Madrid onder zijn hoede had.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen