Pellegrini erkent: 'Guidetti moet aan spelen toekomen'

Reacties

John Guidetti moet aan spelen toekomen om zich verder te ontwikkelen. Dat zegt de huidige manager van Manchester City, Manuel Pellegrini, over het Zweedse doelwit van Feyenoord.

Pellegrini erkent: 'Guidetti moet aan spelen toekomen'

'We hebben nu bij Manchester City te veel spelers, vooral voor jonge jongens is het belangrijk dat zij veel spelen', aldus de Chileen tegen ITV. 'Neem bijvoorbeeld John Guidetti, hij zou nu eigenlijk veel moeten spelen bij een andere club. We zien daarom wel wat er nog gebeurt op de transfermarkt.'

Guidetti, die in Engeland nog een contract tot medio 2015 heeft, is nog steeds een optie voor Feyenoord als nieuwe spits. Eerder mislukten voorlopige pogingen om Bas Dost (VfL Wolfsburg) en Duvon Zapata (Napoli) vast te leggen, al heeft Feyenoords technisch directeur Martin van Gaal nog geen definitieve afzegging van het duo. Feyenoord is wel dicht bij het aantrekken van de Turk Colin Kazim-Richards, die gehuurd zal worden van Bursaspor.

Martin van Geel vloog vorige week naar Portugal voor een gesprek met Paul Martin, die namens WMG (Wasserman Media Group) tegenwoordig de belangen behartigt van Guidetti. De Zweed staat niet onwelwillend tegenover een terugkeer naar De Kuip. Struikelblok is de transfersom van vijf miljoen euro en het salaris van Guidetti, dat rond de twee miljoen euro bruto ligt. Pas als beide partijen iets willen inleveren, is een overgang van de spits bespreekbaar, maar dan zal Feyenoord Guidetti wel eerst uitgebreid willen testen.

De Zweed speelde al bijna twee jaar nauwelijks wedstrijden, nadat hij, als speler van Feyenoord, werd getroffen door een virusinfectie. Momenteel is Guidetti fit. Hij speelde vorig seizoen als invaller zes duels op huurbasis voor Stoke City en maakte deel uit van de selectie van Manchester City die in de Verenigde Staten deelnam aan de strijd om de International Champions Cup.

Voor Guidetti zou de eventuele gang naar Feyenoord een weerzien zijn. In het seizoen 2011/12 groeide hij uit tot publiekslieveling. Hij was mede verantwoordelijk voor de wederopstanding van Feyenoord in dat seizoen, toen de club zich aan de hand van Guidetti plaatste voor de voorronden van de Champions League. De spits scoorde twintig keer in 23 duels, maar hij kon vanwege de opgelopen virusinfectie het seizoen niet vol maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.