Pellegrini: 'Competitie belangrijker dan Champions League'

Manuel Pellegrini kiest voor doelman Joe Hart in het Champions League-duel van dinsdagavond met Bayern München. De manager van Manchester City spaart enkele spelers in Duitsland met het oog op de topper van komende zaterdag tegen koploper Arsenal.

Pellegrini: 'Competitie belangrijker dan Champions League'

'Natuurlijk, als je het mij vraagt, is de wedstrijd tegen Arsenal op dit moment veel belangrijker dan die tegen Bayern', aldus Pellegrini in gesprek met Sky Sports. ' We zijn al geplaatst voor de volgende ronde, de Premier League is daarom op dit moment even belangrijker dan de Champions League. Joe Hart is een van de spelers die in actie gaat komen.'

De doelman van Engeland kwam dit seizoen na een aantal zwakke optredens onder vuur te liggen en raakte na negen wedstrijden in de Premier League zijn plaats onder de lat kwijt aan de Roemeen Costel Pantilimon, die sinds november in het doel van City staat.

Doelman Joe Hart in actie namens Manchester City in de Champions League.
Doelman Joe Hart in actie namens Manchester City in de Champions League.

'Dat betekent overigens niet dat de spelers die tegen Bayern spelen, niet in actie komen tegen Arsenal. Alleen vind ik de wedstrijd tegen Arsenal op dit belangrijker', aldus de Chileense oefenmeester. 'Aan onze tactiek verandert verder niets.'

Zowel Bayern als City plaatste zich in de groep met CSKA Moskou en Viktoria Plzen voor de volgende ronde in de Champions League. In de Allianz Arena moet City met ruime cijfers winnen om als groepshoofd door te gaan naar de tweede ronde. De voorsprong van Bayern bedraagt drie punten, terwijl het onderling resultaat ook in het voordeel van Der Rekordmeister spreekt. Op 2 oktober won Bayern in Manchester namelijk met 3-1.

In de Premier League treft City komende zaterdag koploper Arsenal. In Manchester kunnen The Citizens bij een overwinning op de Londenaren de achterstand verkleinen tot drie punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen