Guardiola wil geschiedenis schrijven met ongeslagen Bayern

Trainer Pep Guardiola kan dinsdagavond in het Champions League-duel met Manchester City weer een beroep doen op Philipp Lahm. De trainer van Bayern München zag zijn aanvoerder zondag terugkeren op het trainingsveld.

Guardiola wil geschiedenis schrijven met ongeslagen Bayern
Aanvoerder Philipp Lahm in actie namens Bayern.
Aanvoerder Philipp Lahm in actie namens Bayern.

'Hij is er klaar voor', aldus Guardiola. 'Lahm heeft twee keer getraind en dat verliep prima.' De international van Duitsland moest de laatste wedstrijden aan zich voorbij laten gaan vanwege een dijbeenblessure. Lahm liep die kwetsuur eind vorige maand op in het Champions League-duel met CSKA Moskou (3-1 zege).

Bayern München heeft aan een gelijkspel voldoende om als groepswinnaar door te gaan naar de volgende ronde. Of Lahm gaat starten in eigen huis tegen Manchester City is nog niet duidelijk. De ervaren vleugelverdediger wordt door coach Pep Guardiola steeds vaker ingezet als controlerende middenvelder.

De laatste wedstrijden speelde Thiago Alcantara op die positie. Veel kwam de Spanjaard nog niet in actie namens Der Rekordmeister. De oud-speler van Barcelona liep al vroeg in het seizoen een blessure op, maar nadert langzaamaan het niveau dat hij tijdens het jeugd-EK van afgelopen zomer had. 'Ik ben erg tevreden over zijn optredens van de laatste weken', laat Guardiola weten.

Thiago stijlvol in actie namens de titelverdediger van de Champions League.
Thiago stijlvol in actie namens de titelverdediger van de Champions League.

De 22-jarige middenvelder maakte deze zomer de veelbesproken overstap naar Barcelona. 'De keuze voor Bayern München is de beste uit mijn leven', aldus Thiago. 'Iedereen weet hoe goed Bayern is. Ik ken de trainer goed en de spelersgroep is geweldig. In de tijd van mijn blessure heb ik de club en de omgeving beter leren kennen.'

Geschiedenis
Trainer Guardiola wil in het laatste groepsduel tegen City geschiedenis schrijven door ongeslagen de volgende ronde van de Champions League te bereiken. Nooit eerder wist de Duitse grootmacht alle wedstrijden in de poulefase van het miljoenenbal te winnen. De eerste vijf overwinningen zijn inmiddels binnen.

'Ik wil voor het eerst in de clubgeschiedenis achttien punten pakken. Dat is een mooi doel om na te streven. Als we spelen zoals we maandag getraind hebben, dan hebben we heel veel kans', aldus Guardiola, die het sowieso moet stellen zonder de geblesseerden Arjen Robben en Bastian Schweinsteiger, terwijl Mario Götze een vraagteken is voor het duel met City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen