Klopp concurreert met pensionados Heynckes en Ferguson

Voor de titel Trainer van het Jaar heeft Jürgen Klopp alleen nog te maken met twee collega's die inmiddels hun imposante carrière hebben afgesloten; Jupp Heynckes en Sir Alex Ferguson.

Klopp concurreert met pensionados Heynckes en Ferguson

Klopp maakte van Borussia Dortmund een indrukwekkende ploeg die op verschillende podia van zich deed spreken. Maar in de jacht op een tastbare prijs zat Jupp Heynckes hem met Bayern München op alle fronten dwars. Zowel op nationaal niveau (Bundesliga en DFB Pokal) als in Europa (Champions League) moest BVB alleen in de Beierse formatie zijn meerdere erkennen.

Klopp kan revanche nemen op zijn inmiddels gestopte collega van 68 door de FIFA-verkiezing van Trainer van het Jaar in 2013 te winnen. Maar dan moet de 46-jarige coach ook afrekenen met een andere coach die afgelopen zomer met pensioen is gegaan.

Sir Alex Ferguson, de derde kandidaat voor de FIFA-titel, zwaaide afgelopen zomer met de Engelse titel af na 27 jaar op de bank bij Manchester United. De 71-jarige Schot verdiende de nominatie aan de overtuigende manier waarop zijn ploeg kampioen werd.

De winnaar, die op 13 januari bekend wordt gemaakt, treedt in de voetsporen van José Mourinho, Josep Guardiola en Vicente Del Bosque. Deze trainers van het Iberisch schiereiland waren de eerste drie winnaars van de FIFA-prijs.

Bekijk hier al onze video's