Pellè weer niet trefzeker buiten Kuip: 'Had moeten scoren'

Reacties

Graziano Pellè bewees zondag opnieuw dat hij in uitwedstrijden lang niet zo sterk is als in De Kuip. De Italiaanse clubtopscorer van Feyenoord maakte vorige week zaterdag tegen NEC alweer zijn 32ste en 33ste Eredivisiegoal in thuisduels, maar liet vanmiddag in Breda na de Rotterdammers langs NAC te helpen. En dus scoorde hij opnieuw niet buitenhuis.

Pellè weer niet trefzeker buiten Kuip: 'Had moeten scoren'

Pellè reageerde na afloop van het 1-1 gelijkspel schuldbewust. 'We speelden goed, maar we hebben maar één punt. Dat hadden er meer moeten zijn', reageerde de Feyenoord-aanvoerder, die zich wel benadeeld voelde omdat scheidsrechter Bas Nijhuis in de slotfase een handsbal van NAC Breda door de vingers zag. 'Als zij de eerste helft een penalty (na hands van Miquel Nelom, red.) kregen, wat er overigens geen was, was het bij die situatie van ons zéker een strafschop.'

Toch was dat volgens Pellè niet de hoofdoorzaak van het puntenverlies. 'Je weet dat zoiets kan gebeuren, ik had daarvoor allang moeten scoren. We speelden goed, maar we misten een doelpunt van mij', zo luidde de reactie tegen FOX Sports van de teleurgestelde Italiaan, die op 25 januari op bezoek bij ADO Den Haag (3-2) weliswaar wel trefzeker was maar zijn rendement in thuisduels bij lange na niet kan evenaren.

Graziano Pellè en Tonny Vilhena kijken scheidsrechter Bas Nijhuis vragend aan, nadat de arbiter heeft geweigerd de bal in de slotfase op de stip te leggen voor Feyenoord.
Graziano Pellè en Tonny Vilhena kijken scheidsrechter Bas Nijhuis vragend aan, nadat de arbiter heeft geweigerd de bal in de slotfase op de stip te leggen voor Feyenoord.

Want omdat Pellè in het Rat Verlegh Stadion tot twee keer toe verzuimde van dichtbij raak te koppen, staat zijn teller in uitwedstrijden nog altijd op twaalf competitiegoals in 24 wedstrijden. Mede daardoor won Feyenoord dit seizoen pas vijf van zijn twaalf uitduels in de Eredivisie. Er zal wat moeten veranderen bij de Rotterdammers en hun Italiaanse spits om het gat met koploper Ajax van zeven punten nog te dichten.

Landstitel
Toch vertelde trainer Ronald Koeman na afloop van het gelijkspel in Breda nog altijd in de landstitel te geloven, ondanks die grote achterstand. 'We hebben gespeeld zoals je moet spelen, dus dat geloof is absoluut nog aanwezig. Alleen het rendement was te laag, terwijl we zeven, acht grote kansen hebben gecreëerd.' Het puntenverlies in Breda doet vooralsnog niets af aan de titelaspiraties. 'Het geloof is er nog steeds, ook de andere clubs morsen veel punten.' De titelrace is volgens Koeman daarom nog niet beslist. 'Het kan elke week weer anders zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.