De Kuip haalt het beste in trefzekere Pellè naar boven

Reacties

Feyenoord neemt het vrijdagavond thuis op tegen Vitesse (aftrap 20.00 uur). Op basis van de cijfers mag De Kuip zich verheugen op vuurwerk van Graziano Pellè.

De Kuip haalt het beste in trefzekere Pellè naar boven

De Italiaanse topschutter van Feyenoord is sinds zijn komst naar Rotterdam, in de zomer van 2012, uitstekend op dreef in thuiswedstrijden. In 27 officiële optredens in De Kuip staat de teller voor hem al op 32 doelpunten, een gemiddelde van 1,19 per duel.

Pellè maakte dertig van zijn 32 thuisdoelpunten in de Eredivisie en voegde daar één goal in het bekertoernooi en één in de voorronde van de Europa League aan toe. Zijn productie in De Kuip staat in schril contrast tot zijn balans in uitwedstrijden. Buiten Rotterdam-Zuid staan er na 29 officiële optredens pas vijftien treffers achter zijn naam.

Bijna altijd trefzeker
Pellè komt bijna altijd tot scoren in De Kuip, wijzen zijn cijfers uit. Na slechts zes van zijn 27 wedstrijden op Rotterdamse grond stapte de Italiaanse aanvaller van het veld zónder te hebben gescoord: dat gebeurde tegen PEC Zwolle (twee keer), FC Twente (vorig seizoen), AZ, FC Utrecht en Heracles Almelo.

Ook aardig: Feyenoord bleef in negentien van de 21 officiële thuiswedstrijden waarin Pellè tot scoren kwam ongeslagen (achttien overwinningen, één gelijkspel). Alleen de duels van dit seizoen met FC Twente (1-4) en Kuban Krasnodar (1-2) mondden ondanks een trefzekere Pellè uit in een nederlaag.

Pellè kan op korte termijn een jubileum vieren als Feyenoorder. De spits is nog drie treffers verwijderd van zijn vijftigste doelpunt in Rotterdamse dienst. Momenteel staat zijn teller op 47 goals in 56 officiële duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.