Geplaagd ADO vecht zich langs Feyenoord

ADO Den Haag is na de verrassende zege op Feyenoord niet langer de hekkensluiter van de Eredivisie. In Den Haag kwam de ploeg van trainer Ronald Koeman sterk terug, maar ging het uiteindelijk wel ten onder: 3-2.

ADO Den Haag was voor het eerst sinds medio 2007 hekkensluiter in de Eredivisie. De ploeg van de geplaagde trainer Maurice Steijn verloor de laatste drie competitieduels, terwijl Feyenoord juist een sterke reeks kende met vijf opeenvolgende competitiezeges.

Het duel begon voortvarend voor de Hagenaars. Na ruim een half uur opende Tom Beugelsdijk de score, terwijl Danny Bakker op aangeven van Dion Malone in de extra tijd van de eerste helft de score verdubbelde: 2-0. Vooral de eerste treffer zal tot de nodige irritatie hebben geleid voor Koeman.

Beugelsdijk kon vrij inkoppen uit de hoekschop. Zijn directe tegenstander Lex Immers sprong niet mee en zag dat afgestraft worden. In de tweede helft trad een scherper Feyenoord aan, dat al snel een goede kans kreeg via Immers. De oud-speler van ADO nam de lange bal van John Goossens fraai aan, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Gino Coutinho.

Even later was het wel raak. Op aangeven van Graziano Pellè schoot Jordy Clasie verwoestend binnen: 1-2. Daarna ontbrandde de wedstrijd. Amper vijf minuten na de aansluitingstreffer zorgde Pellè voor de gelijkmaker. Lang kon Feyenoord niet genieten.

Drie minuten later bepaalde Roland Alberg met een schitterend doelpunt de eindstand: 3-2. De aanvaller schoot na een goede combinatie met Mike van Duinen overtuigend binnen. Al met al een vervelende week voor Feyenoord, dat woensdag al door Ajax werd uitgeschakeld in het bekertoernooi.

ADO Den Haag klimt door de overwinning naar de vijftiende plaats. Feyenoord blijft steken op plek vier. De achterstand op koploper Ajax, dat het zondag opneemt tegen Go Ahead Eagles, is vier punten.