Peking hoopt op organisatie van Italiaanse bekerfinale

AS Roma plaatste zich woensdag ten koste van Internazionale voor de eindstrijd van het toernooi om de Coppa Italia, waarna meteen alle alarmbellen afgingen. Tegenstander in de finale is namelijk aartsrivaal Lazio, wat extra veiligheidsmaatregelen met zich meebrengt.

Peking hoopt op organisatie van Italiaanse bekerfinale

Op maandag 8 april ontmoetten beide clubs elkaar in competitieverband en naar aanleiding van de ongeregeldheden rond die wedstrijd werd besloten om de Derby della Capitale nooit meer 's avonds af te werken. De bekerfinale staat echter wel in de avond gepland.

Op 26 mei, de dag van de eindstrijd, vinden er echter ook lokale verkiezingen plaats in Rome. De wedstrijd naar de middag verschuiven komt dus ook niet goed uit, waardoor een Chinese delegatie heeft aangeboden de organisatie van de wedstrijd op zich te nemen.

Het duel zal dan moeten worden afgewerkt in Het Vogelnest, dat plaats biedt aan tachtigduizend voetbalfans. Het stadion werd ook gebruikt tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking en ook het duel om de Italiaanse Super Cup werd daar in 2009, 2011 en 2012 gespeeld.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen