Mogelijk een Romeinse derby in finale van Coppa Italia

Lazio heeft zich dinsdagavond ten koste van Juventus geplaatst voor de finale van het toernooi om de Coppa Italia. De ploeg van trainer Vladimir Petkovic versloeg de huidige koploper van de Serie A in Rome met 2-1, nadat het eerste duel in Turijn was geëindigd in een 1-1 gelijkspel.

Belangrijke man bij de Romeinen was invaller Sergio Floccari (foto) die ver in de blessuretijd de eindstand bepaalde op 2-1. Lange tijd leek de Uruguayaan Álvaro González de matchwinner te worden maar in de blessuretijd kwam Juventus nog langszij via de Chileen Arturo Vidal, hetgeen nog geen minuut later door Floccari ongedaan werd gemaakt.

Lazio plaatst zich door deze winstpartij voor de finale van de Coppa Italia. De tegenstander van de huidige nummer drie van Serie A moet voortkomen uit de returnwedstrijd tussen AS Roma en Internazionale. Mocht de ploeg van Maarten Stekelenburg de 2-1 met succes verdedigen dan zullen de Romeinse grootmachten elkaar treffer in het eigen Stadio Olimpico.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.