Pedro: 'Het gaat om speelminuten en mijn ambities'

Reacties

Hét verhaal van de strijd om de Europese Super Cup was dat van Barcelona-aanvaller Pedro. Hij staat op het punt om te vertrekken, maar besliste dinsdag met zijn 5-4 nog wel even de wedstrijd tegen Sevilla. Na afloop baalde hij van alle speculaties.

Pedro: 'Het gaat om speelminuten en mijn ambities'

Pedro wordt al geruime tijd in verband gebracht met een overstap naar Manchester United. Dinsdag begon hij op de bank, mocht hij invallen en zorgde hij in de verlenging hoogstpersoonlijk voor de winnende treffer. Na afloop haalde hij uit naar technisch directeur Robert Fernández van Barça, die had verklaard dat Pedro wil vertrekken. 'Zijn uitspraken waren behoorlijk ongelukkig.'

Fernández zei eerder op de dinsdag dat Pedro een transferverzoek had ingediend. 'We hebben slechts een paar keer kort met elkaar gesproken. Ik heb hier in al mijn jaren zó veel meegemaakt, dat ik niet goed begrijp waarom hij dat soort dingen over mij zegt', was de aanvaller na de wedstrijd verbaasd. Van een vertrekwens is wat hem betreft dan ook geen sprake.

Wel geeft Pedro toe dat het zomaar zou kunnen dat hij Barcelona verlaat. 'Ik hou van Barça, dat zal nooit veranderen. Daar moet niemand aan twijfelen. Of ik wíl gaan? Nee, maar het is om heel veel redenen een ingewikkelde situatie. Het gaat niet om geld, maar om speelminuten en mijn ambities. Of ik nu blijf of vertrek, ik zal dit team altijd blijven steunen en volgen', besloot Pedro.

Verdiend
Zijn ploeggenoten waren na afloop duidelijk. 'Ik hoop dat Pedro blijft', sprak Javier Mascherano. 'Hij is een speler die gemaakt is voor dit soort gelegenheden.' Ook vedette Lionel Messi had lovende woorden over voor de Spanjaard. Uit de rebound van een inzet van de Argentijn maakte Pedro de 5-4. 'Dat verdient hij vanwege alles wat hij heeft gedaan en nog steeds doet voor deze club', aldus Messi. 'Wat zijn volgende stap ook wordt, hij verdient het.'

Bekijk hier de beelden van het duel om de Europese Super Cup tussen Barcelona en Sevilla.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.