Luis Enrique ziet duel om Super Cup als meetmoment

Reacties

Barcelona-trainer Luis Enrique kijkt uit naar het duel met Sevilla om de Europese Super Cup. Dinsdagavond staat in het Georgische Tbilisi voor Barcelona de eerste prijs van dit seizoen op het spel.

Luis Enrique ziet duel om Super Cup als meetmoment

'Of wij favoriet zijn, kan me eigenlijk niet zo veel schelen', stelde de coach van de Champions League-winnaar van afgelopen seizoen tijdens de persconferentie. 'We staan tegenover een topteam. Hoewel Sevilla veel spelers heeft zien vertrekken, is het nog steeds een goede ploeg.'

'Hoe meer prijzen, hoe beter', zo vervolgde Luis Enrique over de confrontatie met de Europa League-winnaar. 'We kunnen diverse records neerzetten en dat is mooi. We willen geschiedenis schrijven', aldus de coach van de Catalanen. Als Barcelona – dat voor de negende keer mag aantreden in de strijd om de Europese Super Cup – inderdaad wint, evenaart de club AC Milan. Ook de Rossoneri  wonnen de prijs al vier keer.

Barcelona zal morgen zonder Neymar, Jordi Alba en Douglas aantreden. Desondanks ziet Luis Enrique het treffen als een mooi meetmoment. 'De voorbereiding zit er nu op. We kunnen nu dus gaan zien hoe ver we zijn.' Als de Catalanen winnen, schrijft Luis Enrique zelf ook historie. Dan wordt hij immers die vierde die als speler én als trainer de Super Cup won.

Alves
Voor rechtsback Dani Alves is het duel van morgen ook bijzonder. Hij treft zijn oude club, met wie hij in 2006 nog ten koste van Barcelona de enige Europese Super Cup uit de geschiedenis van Sevilla won. 'Ik ben daar als persoon en als voetballer opgegroeid. Ik zal de club en de supporters altijd dankbaar blijven', aldus de Braziliaan, die zijn vijfde duel om de Super Cup zal gaan spelen. Als Barcelona zegeviert, komt de rechtsback naast recordhouder Paolo Maldini. 'Hoewel ik me niet met hem wil vergelijken, zou dat een hele eer zijn.'

Aanvoerder Andrés Iniesta had het tijdens de persconferentie vooral over hét grote wapen van Barcelona: Lionel Messi. 'Hem op het veld hebben staan, is min of meer een garantie voor succes', zo besloot de middenvelder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.