PEC-revelatie Mokhtar een dansende bij die ook nog steekt

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de derde speelronde was dat PEC Zwolle-aanvaller Youness Mokhtar.

PEC-revelatie Mokhtar een dansende bij die ook nog steekt

De grote vraag in Zwolle is al de hele zomer of hij nou blijft of niet. Youness Mokhtar is pas 21 jaar en was vorig seizoen bij PEC al een van de revelaties in de Eredivisie. Die lijn trekt hij in de huidige competitie moeiteloos door.

Toegegeven, het is nu voor de derde keer dit seizoen een tegenstander van NEC die de Speler van de Week levert. De Nijmeegse ploeg geeft zó veel ruimtes weg, dat de echte voetballers van de opponent direct opstaan en hun kunde etaleren. Mokhtar is zo’n speler, hij heeft het oog en de voeten ervoor.

Na het eerste kwartier ging de thuisploeg afgelopen zaterdag genadeloos op de pijnbank (1-5). De kleine Mokhtar straalde bijna van het spelplezier, hij danste tussen de rood-groen-zwarte linies als een bij door een bloemenveld. Een onschuldig tafereeltje op zich, alleen sták Mokhtar ook nog. Na twee assists volgde in de 52ste minuut een treffer waarmee hij de stand op 0-5 bracht.

Hij was daarmee verantwoordelijk voor het galgenmaal dat NEC-trainer Alex Pastoor kreeg opgediend door een zeldzaam soepel spelende formatie van PEC. De Zwolse voetballers namen de bal vaak niet eens meer aan, maar speelden 'm direct door naar de operationele ruimtes waar een ploeggenoot dat kunstje herhaalde.

Mokhtar moet zich weer op straat hebben gewaand, waar hij zo graag met Ibrahim Afellay voetbalde. PSV vond hem wat te licht voor het hoogste niveau, maar voorlopig is Mokhtar bij het kleine PEC Zwolle een van de nieuwe pareltjes in de Eredivisie. (Iwan van Duren)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen