Pechvogel Loovens mist cruciale duels bij Celtic

Glenn Loovens is bij Celtic opnieuw gekweld door blessureleed. Zaterdag viel de centrumverdediger tijdens de rust van het duel met Heart of Midlothian (1-0 winst) uit. Nu blijkt dat Loovens een hamstringblessure heeft opgelopen, die hem ongeveer drie weken aan de kant houdt, zo meldt Daily Record.

Pechvogel Loovens mist cruciale duels bij Celtic

Dit betekent dat de voormalige Feyenoorder en tweevoudig Oranje-international komende donderdag zal ontbreken in de beslissende Europa League-wedstrijd tegen Udinese. Ook zijn inzetbaarheid voor The Old Firm voor eigen publiek op 28 december loopt gevaar. Eerder in augustus en oktober liep Loovens een spierblessure op waardoor hij enige tijd was uitgeschakeld. Hierdoor speelde hij pas zeven van de achttien competitiewedstrijden bij Celtic.

The Bhoys moeten donderdag in de Europa League winnen bij Udinese om de achterstand van drie punten weg te werken. Doordat de eerste wedstrijd op Celtic Park in 1-1 is geëindigd zijn ze bij een zege zeker van de tweede plaats achter Atlético Madrid.

'Het zal erg moeilijk worden', beseft Celtic-manager Neil Lennon. 'Udinese is een uitstekend team en Celtic heeft al lange tijd niet buitenshuis gewonnen. Maar we zullen alles geven.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's