PEC Zwolle herpakt zich, Necid toont twee gezichten

Reacties

PEC Zwolle weet na een paar weken weer wat winnen is. In het IJsseldelta Stadion werd FC Groningen op een 2-0 nederlaag getrakteerd. Bart van Hintum was met standaardsituaties van groot belang, terwijl Tomás Necid op positieve én negatieve wijze opviel.

PEC Zwolle herpakt zich, Necid toont twee gezichten

Zo goed als PEC Zwolle aan het begin van het seizoen draaide, zo stroef verloopt het de laatste weken voor de ploeg van Ron Jans. De laatste vier competitiewedstrijden leverden slechts twee punten op, maar daar kwamen er tegen FC Groningen drie bij. Voor de ploeg van Erwin van de Looi was de uitbeurt in Zwolle een nieuwe domper.

Jans was vooraf niet gerust op een goed resultaat tegen de noorderlingen, die net als PEC met zeventien punten begonnen aan het onderlinge treffen. Het 4-4-2-systeem dat FC Groningen sinds enkele weken hanteert, leidde bij de Zwolse trainer tot waakzaamheid. Jans kon na amper vijf minuten echter al wat rustiger op zijn stoel zitten, toen een vrije trap van Bart van Hintum door Johan Kappelhof achter zijn eigen keeper werd gewerkt (foto).

Linksback Van Hintum stond na een klein uur ook aan de basis van de beslissing: zijn tweede vrije trap werd door Trent Sainsbury op het hoofd van Tomás Necid gekopt, die eveneens met het hoofd 2-0 liet aantekenen. De Tsjechische spits liet zich kort voor tijd vervolgens van zijn slechtste kant zien. Na licht natrappen van Jarchinio Antonia duwde Necid met zijn hoofd tegen dat van zijn tegenstander aan, waarna hij met rood moest vertrekken. Aan de stand kwam evenwel geen verandering meer.

Waar PEC met de driepunter de weg omhoog weer wat inzet, blijft FC Groningen weinig overtuigend. Na de 2-0 thuiswinst op Ajax van eind augustus won het slechts twee keer in de competitie, maar de 1-0 overwinningen op Willem II en NAC Breda stemden in Euroborg nauwelijks tot tevredenheid. Met wedstrijden tegen PSV, FC Twente, SC Heerenveen en Vitesse op komst, breken moeilijke weken aan voor Groningen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.