Parma biedt Seedorf strohalm, degradanten bekend

Torino is nog niet zeker van Europees voetbal na een remise tegen concurrent Parma. Napoli haalde uit tegen Sampdoria, terwijl Livorno, Catania en Bologna afdaalden naar de Serie B.

Torino-Parma 1-1
Doordat AC Milan zondagmiddag met 2-1 verloor bij Atalanta Bergamo, kon Torino zich met een zege op Parma van de zesde plaats en dus Europa League-voetbal verzekeren. Vlak voor rust kwamen de Turijners op voorsprong via topschutter Ciro Immobile, die een dramatische terugspeelbal van Gabriel Paletta onderschepte en koel afrondde: 1-0.

Doordat Parma in de 64ste minuut met tien man kwam te staan door rood voor Alessandro Lucarelli, leek de wedstrijd een gelopen koers. Parma vocht zich in ondertal echter knap terug. In de 71ste minuut miste Antonio Cassano een strafschop, maar schoot Jonathan Biabiany (foto) in de rebound raak: 1-1. Door het resultaat maken zowel Torino en Parma als het AC Milan van Clarence Seedorf nog kans op de felbegeerde zesde plaats. Torino staat er met 56 punten het beste voor, vóór Parma (55) enMilan (54).

Sampdoria-Napoli 2-5
Op de voorlaatste speeldag van het seizoen boekte Napoli zijn spectaculairste overwinning van de jaargang. Via doelpunten van Duvan Zápata en Lorenzo Insigne (een prachtige pegel van afstand) greep Napoli binnen het halfuur een ruime voorsprong. Vervolgens deed Eder wat terug namens Sampdoria, maar het slotakkoord van de eerste helft was via een treffer van José Callejon van Napoli.

Na de pauze liep Napoli verder uit via doelpunten van Marek Hamsik en Skhrodan Mustafi (eigen goal). Vlak voor tijd tekende Pawel Wszolek voor de 2-5 namens Samp. Napoli, dat al een tijdje zeker is van plek drie, komt door de winst op 75 punten. Sampdoria blijft op plek twaalf steken.

Degradatie
Door de resultaten van zondagmiddag is al bekend welke drie clubs naar de Serie B afdalen. Livorno is door de 0-1 nederlaag in de Toscaanse derby tegen Fiorentina niet meer te redden. Datzelfde geldt voor Catania, ondanks de 1-2 overwinning op Bologna, dat eveneens degradeert. Chievo Verona en Sassuolo speelden zich veilig. Chievo won met 0-1 bij Cagliari en Sassuolo zegevierde met 4-2 tegen Genoa.