Parker: 'Liever Europa League winnen dan plaatsing CL'

Scott Parker zegt liever de Europa League te winnen dan zich met Tottenham Hotspur voor de Champions League van volgend seizoen te plaatsen. Voor de Londenaren wacht donderdagavond de eerste wedstrijd in de kwartfinale van het 'tweede' toernooi van Europa, thuis tegen FC Basel.

Parker: 'Liever Europa League winnen dan plaatsing CL'

Met nog zeven wedstrijden te gaan bezet Tottenham in de Premier League de derde plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op directe kwalificatie voor de Champions League. Wel heeft achtervolger Chelsea maar twee punten minder en bovendien heeft die ploeg nog een wedstrijd tegoed.

Parker: 'Als speler is er niets meer belonend dan na de finale een beker omhoog te houden. Maar we wisten vanaf het begin van het seizoen wat ons te doen stond, dus we gaan voor beide', belooft hij. De middenvelder geeft echter ook aan dat hij wel degelijk een voorkeur heeft.

'Natuurlijk is een prijs voor mij iets om meer op terug te kijken.' Juist dat heeft de middenvelder misschien ook wel nodig. Het is tot nog toe allerminst het meest florissante seizoen voor Parker. Pas in december speelde hij na een hardnekkige achillespeeskwetsuur zijn eerste wedstrijd dit voetbaljaar.

GekteBovendien weet Parker hoe een eindoverwinning voelt. 'Ik zat bij Chelsea toen we kampioen werden en de Carling Cup wonnen in 2004/05. Toen heb ik gezien wat dat doet voor de fans, maar ook voor je eigen familie. Ik speelde de finale niet door een blessure, maar doordat ik meereisde ken ik wel het gevoel van de gekte rond die dagen. Daar zou ik graag weer deel van uitmaken.'

'Ik weet dat ik niet de enige in de kleedkamer ben die dat wil. De Europa League is een grote competitie met sterke ploegen. Als je dan wint, heb je het gewoon goed gedaan.'

Teamgenoot Jan Vertonghen vertelde vorige maand nog dat plaatsing voor de Champions League van volgend seizoen juist belangrijker is. Trainer André Villas-Boas liet vorige week weten nog zestien punten nodig te hebben om dat doel te behalen. De eerste drie daarvan zijn afgelopen weekend behaald en er resteren nu nog zeven duels.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen