Villas-Boas denkt nog zestien punten nodig te hebben

Tottenham Hotspur leek zich dit seizoen eenvoudig te gaan plaatsen voor de Champions League, maar kort voor de interlandbreak ging de ploeg van André Villas-Boas twee keer onderuit in de Premier League. Toch denkt de manager bij de eerste vier te eindigen.

Villas-Boas denkt nog zestien punten nodig te hebben

Twee jaar geleden eindigden The Spurs als vijfde, waardoor zij een plek in de voorronde van de Champions League misliepen. Afgelopen seizoen gooide Chelsea roet in het eten, aangezien Tottenham dit keer wel vierde was geworden. Omdat Chelsea de Champions League won en deze moest verdedigen, plaatste de Londense club zich ondanks de zesde plaats voor het miljoenenbal.

'Dat het in het verleden niet gelukt is, wil niet zeggen dat het opnieuw niet gaat lukken', reageerde Villas-Boas. 'Op dit moment telt het verleden niet en de toekomst ziet er goed uit. Normaal gesproken heb je zeventig punten nodig om in de topvier te eindigen en er zijn nog 24 punten te verdelen, waar wij er nog zestien van nodig hebben. Ik denk dus dat we op de goede weg zijn.'

Opvallend is echter dat Tottenham de afgelopen drie seizoenen nooit zestien punten haalde in de laatste acht wedstrijden. In het seizoen 2009/10, toen de club uit Londen vierde werd en zich wél plaatste voor de voorronde van de Champions League, werden er vijftien punten gepakt in de laatste acht duels. Het jaar daarop twaalf en het afgelopen seizoen veertien.

Na de opeenvolgende nederlagen tegen Liverpool (3-2) en Fulham (0-1) heeft Tottenham nu 54 punten uit dertig duels. Chelsea staat derde met één punt voorsprong en een wedstrijd minder gespeeld, terwijl Arsenal de vijfde plaats bezet met vijftig punten uit 29 duels.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen