Sterke Vertonghen: 'Spurs aan de vooravond van succes'

Doelpuntenmakers Gareth Bale en Aaron Lennon waren zondag de blikvangers bij Tottenham Hotspur tijdens de 2-1 zege in de derby van Noord-Londen tegen Arsenal, maar met name Jan Vertonghen kreeg na afloop de meeste complimenten voor zijn optreden op White Hart Lane.

Sterke Vertonghen: 'Spurs aan de vooravond van succes'

De verdediging van Spurs hoefde na de 2-0 voorsprong alleen een treffer van de boomlange Per Mertesacker toe te staan, maar hield stand toen Arsenal steeds meer op jacht ging naar de gelijkmaker naar mate de wedstrijd vorderde.

Voormalig Liverpool- en Tottenham-speler Jamie Redknapp stelde zondagavond in zijn column in The Daily Mail dat Arsenal had gewonnen als Vertonghen en collega-verdediger Michael Dawson op White Hart Lane een rood shirt hadden gedragen en volgens andere analyses speelde Vertonghen zijn beste wedstrijd tot nu sinds zijn komst afgelopen zomer.

Zelf erkende Vertonghen ook dat de sterke defensie Tottenham overeind hield tegen de aartsrivaal. 'We bleven compact spelen en we verdedigden goed. Bovendien hebben we met Hugo Lloris een doelman van wereldklasse.' 'Dat we van Arsenal hebben gewonnen, geeft ons een geweldig gevoel. Zij begonnen goed, maar spelers van wereldklasse maken nu eenmaal het verschil. En daar hebben wij er een hoop van', aldus de Belgisch international via de officiële kanalen van zijn werkgever.

Dat Tottenham met de derde plaats inmiddels op directe kwalificatie voor de Champions League afstevent, is geen verrassing voor Vertonghen (op de foto met Gareth Bale). 'We worden almaar sterker, ik voel dat we aan de vooravond van een groot succes staan.'

Vertonghen heeft met Tottenham dit seizoen nog genoeg om voor te strijden, want in de Europa League behoort de ijzersterke ploeg van manager André Villas-Boas tot de favorieten voor de eindzege. Donderdag staat met de uitwedstrijd tegen Internazionale wat dat betreft een cruciaal duel op het programma.

Champions LeagueVoor Vertonghen telt echter vooral het veiligstellen van deelname aan de Champions League. 'Dat blijft het doel. En Arsenal blijft in de strijd om de vierde plek onze voornaamste concurrent', aldus de steunpilaar van Spurs.

Vertonghen blijft wat dat betreft bescheiden, want mede dankzij zijn uitstekende defensieve optredens is Tottenham momenteel de beste club van Londen. Ook Chelsea moet met 52 punten en een vierde plaats voorlopig immers onderdoen voor de club die vorig jaar alweer zijn 130-jarig bestaan vierde.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen