Pardew stuit opmars Spurs en stijgt vier plekken

Tottenham Hotspur is verrassend onderuitgegaan op bezoek bij Crystal Palace, dat door de 2-1 overwinning uitstekende zaken deed in de jacht op lijfsbehoud.

Dankzij vier overwinningen in de laatste vijf wedstrijden was Tottenham opgeklommen naar de vijfde plaats in de Premier League. Ook op Selhurst Park leken The Spurs, met ex-Eredivisionisten Nacer Chadli, Moussa Dembélé, Christian Eriksen en Jan Vertonghen in de basis op weg naar een zege.

Nadat Eriksen voor rust nog een enorme kans had gemist, opende Harry Kane - met zijn achttiende officiële treffer in dit seizoen - in de 49ste minuut de score namens de bezoekers. Lang kwam Tottenham niet in de problemen, maar twintig minuten na het doelpunt van Kane kreeg Crystal Palace een strafschop.

Na een overtreding van Benjamin Stambouli ging de bal op de stip en Dwight Gayle maakte geen fout vanaf elf meter. De thuisclub, waar Alan Pardew vorige week werd aangesteld als manager, kreeg daardoor vertrouwen en ging op jacht naar meer. Met succes, want tien minuten voor tijd schoot Jason Puncheon op aangeven van invaller Wilfried Zaha binnen.

Door de overwinning heeft Crystal Palace nu twintig punten uit 21 wedstrijden, waardoor de ploeg van Pardew nu vijftiende staat. Tottenham Hotspur blijft op 34 punten staan en kan daardoor gepasseerd worden door rivaal Arsenal.