Panenka Bruno maakt einde aan recordreeks Real Madrid

Real Madrid heeft thuis tegen Villarreal voor het eerst dit seizoen puntenverlies geleden. De Koninklijke kwam in eigen huis niet verder dan 1-1.

De Madrilenen, met Gareth Bale, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo in de basis, hadden meer de bal in de eerste helft, maar hadden moeite een opening te vinden in de defensie van de bezoekers. In de blessuretijd van het eerste bedrijf kwam de openingstreffer er alsnog, maar wel aan de andere kant.

Scheidsrechter José Luis González legde de bal op de stip na een handsbal van Sergio Ramos. Bruno Soriano ging achter de bal staan en verschalkte doelman Kiko Casilla met een fraaie Panenka. Lang kon Villarreal niet van de voorsprong in Santiago Bernabéu genieten, want drie minuten na de hervatting knikte Ramos uit een hoekschop van James Rodríguez de gelijkmaker binnen.

In het restant van de wedstrijd ging Real nadrukkelijk op zoek naar de winnende treffer, maar ook met het inbrengen van Álvaro Morata wilde dat niet lukken. Daarmee komt een einde aan de de recordreeks van zestien competitiezeges op rij voor de mannen van trainer Zinedine Zidane, een record dat ze delen met het Barcelona van Pep Guardiola (seizoen 2010/11).

Celta de Vigo – Sporting Gijón 2-1
Celta de Vigo heeft in zijn vijfde competitieduel de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De tegenstander van Ajax in de groepsfase van de Europa League had tot nu toe slechts één punt, maar een late strafschop van Iago Aspas bezorgde de ploeg enige lucht op de ranglijst.