Paal staat zege van Excelsior op Groningen in de weg

Excelsior en FC Groningen hebben in Kralingen het onderlinge competitieduel met een 1-1 gelijkspel besloten. Beide goals vielen na rust, al ontsnapten de noorderlingen in de slotfase tot twee keer toe.

In de eerste helft had Excelsior het overwicht, maar vergat de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen de kansen om te zetten in doelpunten. Waar Excelsior voor rust moeite had om de kansen te benutten, was dat in de tweede helft heel anders. Binnen een minuut tikte de mee opgekomen Daan Bovenberg bij een corner van Jeff Stans binnen. Zo liet de Excelsior-verdediger nog maar eens zien uiterst gevaarlijk te zijn bij standaardsituaties.

Daan Bovenberg tikt binnen, maar Excelsior zou de voorsprong niet vasthouden.

Heel lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten. Groningen kwam twaalf minuten na het openingsdoelpunt alweer langszij. De manier waarop was schitterend. De mee opgekomen Eric Botteghin bediende Albert Rusnák op maat. De volley van de Slowaak was even hard als fraai: 1-1.

In de slotfase werd niet meer gescoord, al had Groningen daarbij over geluk niet te klagen. Invaller Ninos Gouriye raakte eerst de linker- en kort daarna de rechterpaal, maar tot ontzetting van Dijkhuizen scoorde hij niet.

Met het puntje komt Groningen naast nummer negen Willem II, dat vanavond verloor bij Vitesse. De Tilburgers hebben nog wel een beter doelsaldo. Excelsior is nog altijd knap twaalfde. Groningen laat dure punten liggen in de jacht op een play-off-ticket.

Halve finale bekertoernooi
Zodoende besloten de ploegen net als eerder dit seizoen in Groningen met een gelijkspel (toen ook 1-1). Bovendien staan de clubs ook in het bekertoernooi nog tegenover elkaar. Op 8 april is Euroborg het strijdtoneel van de halve finale en dan zal er wel een winnaar moeten komen.