VI Vandaag: VI Insider en Duitse klassieker

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: VI Insider en Duitse klassieker

  1. Heracles Almelo - Feyenoord

Er staan vanavond vier wedstrijden op het programma in de 23ste speelronde van de Eredivisie. Heracles Almelo - Feyenoord van 18.30 uur is een interessant affiche. De Rotterdammers kunnen zich in de race om de tweede plaats geen puntenverlies veroorloven, terwijl de Tukkers met een andere keeper - Bram Castro - en zonder de andermaal disciplinair geschorste Oussama Tannane het tij willen keren. Op de foto uit het eerste onderlinge duel van dit seizoen (Feyenoord won in De Kuip met 2-1) waagt Lex Immers een doelpoging.

De andere duels zijn Excelsior - FC Groningen, Vitesse - Willem II (beide 19.45 uur) en ADO Den Haag - NAC Breda (20.45 uur). Lukt het de Brabanders eindelijk hun eerste zege te boeken onder trainer Robert Maaskant, of gaat het Chinese ADO er met de zege vandoor?

  1. Robben versus Van der Vaart

Vanmiddag en vanavond komen diverse buitenlandse topclubs in actie. In de Bundesliga staat de honderdste editie van de Nord Süd-derby tussen Bayern München en Hamburger SV (15.30 uur) op het programma. Arjen Robben kan rekenen op een basisplaats bij de thuisploeg, terwijl Rafael van der Vaart (die op de foto Robben aftroeft) fit is en dus in actie kan komen namens HSV.

Real Madrid speelt om 18.00 uur tegen Deportivo La Coruña en in het toernooi om de FA Cup treedt Liverpool om 18.30 aan tegen Crystal Palace.

Bekijk hier alle duels van vandaag.

  1. VI Premium

Op VI Premium vandaag de nieuwe bijdrage van VI Insider. Welk voetbalgeheim onthult hij deze keer? 'De lijntjes die er lopen zijn soms zo dik als scheepskabels.'  Daarnaast de nieuwe column van Süleyman Öztürk over clubiconen; een uitstervend ras. Verder lees je op VI Premium een selectie verhalen uit VI nummer 7, die in de kiosk ligt.

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit VI en meer. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

  1. Op 14 februari in... 2007

Leed Ajax in het toenmalige toernooi om de UEFA Cup een smadelijke nederlaag tegen Werder Bremen. In Noord-Duitsland gingen de Amsterdammers met 3-0 ten onder door doelpunten van Per Mertesacker, Torsten Frings en Naldo. Aan Ajax-zijde kwamen onder anderen Maarten Stekelenburg, John Heitinga, Jaap Stam en Wesley Sneijder in actie. Een week later in De Arena herstelde de ploeg zich bijna van die enorme misstap, maar de 3-1 overwinning was niet genoeg voor een plaats in de volgende ronde.

Over iets meer dan een halve week komt Ajax weer in actie in de knock-outfase van een Europees toernooi. In de Europa League, de opvolger van de strijd om de UEFA Cup, gaat de huidige nummer twee van de Eredivisie op bezoek bij Legia Warschau.

De Ajax-ploeg voor het uitduel met Werder Bremen van 14 februari 2015. Achteraan vanaf links: Maarten Stekelenburg, John Heitinga, Jaap Stam, Hedwiges Maduro en Ryan Babel. Vooraan: Roger, Wesley Sneijder, Olaf Lindenbergh, Gabri, Mitchell Donald en Tom De Mul.
De Ajax-ploeg voor het uitduel met Werder Bremen van 14 februari 2015. Achteraan vanaf links: Maarten Stekelenburg, John Heitinga, Jaap Stam, Hedwiges Maduro en Ryan Babel. Vooraan: Roger, Wesley Sneijder, Olaf Lindenbergh, Gabri, Mitchell Donald en Tom De Mul.
  1. Jarig

Edinson Cavani - Paris Saint-Germain (1987)
Christian Eriksen - Tottenham Hotspur (1992)
Ángel di María - Manchester United (1990)
Gianluca Nijholt - VVV-Venlo (1990)
Terence Kongolo - Feyenoord (1994)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.