Overtuigende zege voor Willem II, Helmond Sport onderuit

Willem II deed uitstekende zaken in de Jupiler League door thuis uit te halen tegen Almere City FC. Helmond Sport haakte af door een nederlaag bij FC Den Bosch.

Willem II - Almere City FC 5-0
Dankzij een eenvoudige thuiszege op Almere City FC Is Willem II de nieuwe nummer drie in de Jupiler League. De ploeg van trainer Jurgen Streppel kwam al na negen minuten op voorsprong via Ali Messaoud, die profiteerde van een blunder van Marco van Duin.

De doelman van de bezoekers schoot recht in de voeten van Robbie Haemhouts, die Messaoud in staat stelde de score te openen. Van zo'n twintig meter scoorde Ruud Boymans na een half uur 2-0 en drie minuten later was de wedstrijd definitief beslist toen Messaoud zijn tweede doelpunt van de avond aantekende. Na rust maakten Bruno Andrade en Norair Mamedov het feest compleet door de eindstand te bepalen op 5-0.

Willem II heeft door de zege nu 28 punten uit zestien wedstrijden, waarmee de Tilburgers nu derde staan. Almere City FC blijft met dertien punten steken op de negentiende plaats.

FC Den Bosch - Helmond Sport 3-1
Voorafgaand aan de zestiende speelronde in de Jupiler League bezette Helmond Sport de zesde plaats met zeven punten achterstand op koploper FC Dordrecht, maar op bezoek bij FC Den Bosch ging het voor het eerst onder leiding van interim-trainer Mario Verlijsdonk onderuit.

Alexander Mols opende in de 29ste de score en Erik Quekel - die afgelopen transferperiode overkwam van Helmond Sport - was dicht bij een tweede treffer namens FC Den Bosch, maar zijn inzet belandde op de lat. Na ruim een uur kwamen de bezoekers via Mark Janssen op gelijke hoogte, maar Benjamin van den Broek en Quekel zorgden in de laatste twintig minuten alsnog voor een zege voor de thuisclub.

Helmond Sport blijft ondanks de nederlaag zesde staan in de Jupiler League, terwijl FC Den Bosch nu zeventien punten heeft en daarmee stijgt naar de zestiende plaats.