Jong PSV wint bij VVV-Venlo, Excelsior klopt Jong Twente

Op bezoek bij VVV-Venlo heeft Jong PSV met 2-0 gewonnen. Excelsior rekende in eigen huis eenvoudig af met Jong FC Twente.

VVV-Venlo – Jong PSV 0-2
De reserves van PSV hebben een knappe overwinning geboekt op bezoek bij VVV Venlo. De beslissing viel tien minuten voor tijd, toen Guus Joppen met rood van het veld werd gestuurd en Jong PSV een strafschop kreeg. Menno Koch benutte de penalty koelbloedig. Invaller Tufan Özbozkurt besliste de wedstrijd door de 2-0 binnen te schieten. Jong PSV zit in een sterke fase. Van de afgelopen zes wedstrijden werden er vier gewonnen, één gelijkgespeeld en één verloren. Voor die reeks won Jong PSV zes duels op rij niet. VVV verzuimde door de nederlaag naar een gedeelde vierde plaats te klimmen. De club uit Venlo blijft achtste staan.

Excelsior – Jong FC Twente 3-0
Dankzij een overtuigende 3-0 zege op Jong Twente is Excelsior gestegen naar de zesde plaats in de Jupiler League. Het duel begon een kwartier later wegens noodweer. Daarna nam Excelsior snel afstand van de reserves van Twente. Lars Hutten (foto boven, rechts) opende na tien minuten de score en Lars Veldwijk (op de foto links) bezorgde Excelsior vier minuten later al een comfortabele voorsprong. Zeventien minuten voor tijd bepaalde Veldwijk de eindstand op 3-0.