Ook Dordrecht walst over Den Bosch heen, Willem II verliest

FC Dordrecht heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om de koppositie van de Jupiler League. Waar de koploper in eigen huis eenvoudig afrekende met FC Den Bosch, liet achtervolger Willem II steken vallen. MVV Maastricht kon geen vervolg geven aan de bekerstunt tegen ADO Den Haag.

Ook Dordrecht walst over Den Bosch heen, Willem II verliest

FC Dordrecht – FC Den Bosch 5-0
FC Dordrecht scoorde er de laatste weken lustig op los en kende vrijdagavond ook geen genade voor het vorige week tegen Sparta Rotterdam (1-7) ook al weggevaagde FC Den Bosch.

Waar Dordrecht tegen Telstar (4-2), FC Emmen (4-2) en Jong Ajax (4-0) telkens al vier keer trefzeker was, kon trainer Harry van den Ham tegen Den Bosch liefst vijf treffers bejubelen. Giovanni Korte was net als tegen Telstar en Emmen goed voor twee goals, Rihairo Meulens, Adnan Alisic en Andreas Luckermans scoorden elk een keer.

Door de ruime overwinning zijn De Schapenkoppen met 32 punten nog altijd de onbedreigde lijstaanvoerder van de Jupiler League. Sparta Rotterdam is met 25 punten uit dertien duels nog de gevaarlijkste uitdager. Den Bosch blijft onderin bungelen met veertien punten.

Telstar – Willem II 3-1
Het uit de Eredivisie gedegradeerde Willem II slaagt er maar niet in om een reeks goede resultaten neer te zetten. Na twee doelpuntloze remises tegen De Graafschap en MVV Maastricht en een overwinning op Achilles '29 bezorgde Telstar de Tilburgers de vierde nederlaag van het seizoen.

Dat Willem II ondanks een aansluitingstreffer van Bruno Andrade (strafschop) ten onder ging in Velsen door treffers van Gaston Salasiwa, Calvin MacIntosh en Tim Keurntjes, heeft tot gevolg dat koploper FC Dordrecht zeven punten los is van Willem II. Die ploeg blijft nu vierde met 25 punten. Telstar naderde Willem II tot op vier punten.

MVV Maastricht – FC Oss 1-2
MVV Maastricht was dinsdag met een overwinning op ADO Den Haag nog verantwoordelijk voor een van de grootste verrassingen in het KNVB-bekertoernooi, maar zag vrijdagavond tegen FC Oss een ongeslagen reeks van zeven wedstrijden in de Jupiler League ten einde komen.

Oss-aanvaller Guyon Philips zorgde er met doelpunten in de vierde en de 62ste minuut voor dat MVV aan het laatste half uur begon met wat uiteindelijk een onoverbrugbare achterstand zou blijken. Invaller Danny Schreurs gaf de Maastrichtse harten nog hoop, maar die bleek ijdel. Met 21 punten dreigt MVVV daardoor af te zakken naar de middenmoot.

Overige uitslag:

Almere City FC-Fortuna Sittard 1-1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen