Dordrecht met uitblinker Korte veel te sterk voor Jong Ajax

FC Dordrecht heeft op een stormachtig sportcomplex De Toekomst met 4-0 gewonnen bij Jong Ajax. Uitblinker aan Dordtse zijde was aanvaller Giovanni Korte. Jong PSV won van Telstar, terwijl Jong FC Twente thuis op het nippertje een punt pakte tegen VVV-Venlo.

Jong Ajax – FC Dordrecht 0-4
Ajax startte wederom met een aantal bekende namen. Zo speelde Mike van der Hoorn, Eyong Enoh en Tobias Sana. Maar de meest opvallende naam stond in het doel. Kenneth Vermeer keepte, terwijl Jong Ajax-doelman Mickey van der Hart woensdag in het bekerduel van Ajax 1 tegen de amateurs van ASWH onder de lat staat.

Vermeer kwam al na twee minuten goed weg toen een schuiver van Giovanni Korte de paal raakte. De buitenspeler toonde zich sowieso de meest bedrijvige speler in de eerste helft, want hij zorgde er na geklungel van Van der Hoorn na een ruim een half uur voor dat de Dordtenaren op voorsprong kwamen: 0-1. Toen Ajacied Vincent Vermeij de doorgebroken Korte even later neerlegde, moest Ajax met tien man verder. Vlak voor rust kreeg de ADO Den Haag-huurling de kans op 0-2, maar hij schoot naast.

Na 51 minuten draaide spits Paul Gladon knap weg bij Enoh en wipte de bal over de duikende Vermeer in het Amsterdamse doel: 0-2. Adnan Alisic verzorgde met een prachtige vrije trap, na een overtreding op Korte, de 0-3. In de slotminuut kwam het slotakkoord van Yoëll van Nieff: 0-4.

Jong PSV – Telstar 3-1
Bij Jong PSV speelde Stanislav Manolev rechtsback. De Eindhovense beloften stonden al in de rust op een comfortabele 2-0 voorsprong tegen Telstar. Clint Leemans maakte zijn allereerste treffer in het betaald voetbal, waarna aanvaller Mohamed Rayhi er een kwartier voor de rust 2-0 van maakte.

Johan Kulhan leek vlak na de pauze de spanning weer terug te brengen in de wedstrijd met zijn 2-1, maar Rai Vloet herstelde vrijwel direct de voorsprong van twee goals. De doelpuntenmaker moest een kwartier voor tijd met direct rood het veld ruimen, maar de Eindhovense overwinning kwam niet meer in gevaar.

Jong FC Twente – VVV-Venlo 1-1
De Venlonaren klopten vorig week Jong Ajax nog met 5-1, maar konden in De Grolsch Veste niet winnen van Jong FC Twente. Daar leek het lange tijd wel op uit te draaien. Vlak voor de pauze kopte verdediger Pim Balkestein de 0-1 binnen. In de allerlaatste minuut zorgde Tim Hölscher uit een vrije trap echter voor de 1-1 en dus een gelijkspel in Enschede.

Na de wedstrijden van maandagavond staat FC Dordrecht met 29 punten uit veertien wedstrijden weer wat steviger aan kop. VVV-Venlo stijgt naar de achtste plaats, terwijl Jong PSV van plek zeventien naar plek veertien stijgt. Jong Ajax zakt op zijn beurt een plekje naar de vijftiende stek, Telstar blijft dertiende en Jong FC Twente staat nu veertiende.