Knappe comeback Helmond Sport tegen Jong Ajax

Jong Ajax heeft op bezoek bij Helmond Sport een bijna zekere overwinning weggegeven. De ploeg van trainer Fons Groenendijk leidde in de 65ste minuut nog met 2-0, maar ging uiteindelijk als verliezer van het veld.

Niklas Moisander startte in de basis bij de bezoekers, aangezien hij na een knieblessure weer wedstrijdritme moest opdoen. De Finse verdediger zag Jong Ajax al na vijf minuten op voorsprong komen via Stanislav Lobotka, die scoorde na een pass van Riechedly Bazoer.

In de 52ste minuut, Moisander werd zoals vooraf aangekondigd in de rust naar de kant gehaald, verdubbelde Danny Hoesen de voorsprong. De aanvaller krulde schitterend binnen en leek daarmee de wedstrijd te beslissen in het voordeel van de Amsterdammers.

Maar Helmond Sport draaide de achterstand in de laatste 25 minuten om in een overwinning. Dankzij doelpunten van Charles Kazlauskas, Serhat Koç en invaller Mark Janssen won de ploeg van interim-trainer Mario Verlijsdonk uiteindelijk nog met 3-2.

Door de overwinning heeft Helmond Sport, dat sinds de komst van Verlijsdonk (foto) nog niet verloor, nu 25 punten uit vijftien wedstrijden en klimt daardoor naar de zesde plaats. Jong Ajax blijft steken op de zestiende plaats in de Jupiler League.