Overname ADO Den Haag nadert afronding

Reacties

Maandenlang moest ADO Den Haag erop wachten, maar het geduld is deels beloond. Hui Wang, eigenaar van het sportmarketingbedrijf United Vansen, heeft een deel van het afgesproken overnamebedrag betaald. Verschillende bronnen rond de club bevestigen dat grootaandeelhouder Mark van der Kallen een substantieel bedrag heeft ontvangen

Overname ADO Den Haag nadert afronding

De overname liep sinds het moment waarop de handtekeningen werden gezet, medio juli, de nodige vertraging op. De Chinese overheid liep de gehele procedure langs en nam de nodige tijd, terwijl vervolgens ook vanuit United Vansen ruis op de lijn kwam.

Vlak voor Kerst kregen Van der Kallen en Paul Beijersbergen het bericht dat Wang nu toch echt spoedig tot betaling zou overgaan. In de eerste dagen van 2015 verbleef de zakenman buiten China, waardoor de noodzakelijke handtekening onder het bedrag uitbleef. Vorige week keerde hij terug in Peking, waarna hij alsnog de handtekening zette onder de deal. Het is nu wachten op het restant van het bedrag, waarna de overdracht van de aandelen binnen drie dagen zal plaatsvinden.

Afgelopen zondag vloog algemeen directeur Maarten Fontein naar China om nadere details over de toekomst te bespreken. Als de overname volledig is afgerond zal Fontein de komende drie jaar als directeur in Den Haag werkzaam blijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.