Dubieuze gelukzoekers vonden weg naar ADO

Reacties

Zolang het Chinese bedrijf United Vansen het geld niet heeft overgemaakt, kan ADO Den Haag ook zelf de deal nog laten afketsen. Als een partij zich meldt, met financiële mogelijkheden en goede plannen voor de club, dan staat grootaandeelhouder Mark van der Kallen daarvoor open.

Dubieuze gelukzoekers vonden weg naar ADO

'United Vansen is de nieuwe eigenaar als het geld binnen is, maar wij zitten op onze beurt nergens aan vast', aldus Van der Kallen en Paul Beijersbergen. 'Als we met een andere partij een akkoord bereiken, dan is dat de toekomst. Hoe graag men ook anders wil horen, wij zijn nog gewoon leidend en gaan natuurlijk niet zitten wachten als er geen beweging zou zijn.'

Deze opvatting leverde in de afgelopen maanden bijzondere anekdotes op. Zo meldde zich een Oekraïense partij om ADO over te nemen, maar sinds het uitbreken van de oorlog in dat land, werd er niets meer vernomen. Dat geldt inmiddels ook voor een Amerikaan, die zich namens een groot beveiligingsbedrijf meldde.

Het bedrijf wilde jaarlijks 35 miljoen dollar in ADO pompen. Van der Kallen en Beijersbergen voorzagen luchtfietserij, deden een kort onderzoekje en kregen gelijk. Het tweetal werd nog wel even gevraagd of ze ethische bezwaren hebben tegen de steun van het bedrijf aan de aanwezigheid van Navy SEAL, een speciale eenheid die actief is in Irak. Vervolgens is er niets meer vernomen. Ook Erwin Kasakowski verscheen in Den Haag. De voormalige Duitse nachtclubeigenaar, die bij Vitesse de rechterhand van Merab Jordania was, meldde zich namens een groep Duitse investeerders. Tevergeefs.

Deze week pakt VI groot uit met het dossier De Chinese Soap. In een groot artikel staan alle details over de mogelijke overname van ADO Den Haag door het Chinese bedrijf United Vansen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.