Overmars ziet af van hoger beroep en is tot november geschorst

Marc Overmars legt zich neer bij zijn schorsing en mag zodoende tot medio november geen functie in de voetballerij vervullen. De directeur van Antwerp FC kon nog een keer beroep aantekenen, maar ziet daar van af.

Overmars ziet af van hoger beroep en is tot november geschorst
© Pro Shots

Overmars werd in november 2023 geschorst voor een jaar na een uitspraak van het Instituut Sportrechtspraak, de schorsing werd vervolgens overgenomen door de FIFA en zodoende wereldwijd gemaakt. In januari werd bekend dat Overmars tegen dat besluit in beroep was gegaan, een maand later werd dat beroep afgewezen. De stap naar een CAS was vervolgens een optie geweest voor Overmars, maar die stap gaat hij niet zetten. Zodoende is de schorsing officieel en mag Overmars tot november zijn directeursfunctie bij Antwerp niet uitoefenen.

Een woordvoerder bevestigt dit in gesprek met de Gazet van Antwerpen. 'Marc heeft in samenspraak met zijn familie het besluit genomen om geen procedure meer op te starten. Dat betekent dat hij tot medio november niet actief zal zijn voor Antwerp. We gaan daar ook geen verdere toelichting voor geven. We laten het daar gewoon bij. Momenteel staat Marc ook op het punt om met vakantie te gaan.'

Overmars kreeg vorig jaar de straf opgelegd vanwege grensoverschrijdend gedrag. Dit zorgde er ook voor dat de Nederlandse oud-international per direct moet opstappen bij Ajax.

Vorig jaar sprak VI met Dusan Tadic, die zich ook uitsprak over Overmars

Bekijk hier al onze video's