Overgang Kroos naar Madrid nu echt beklonken

Reacties

Toni Kroos zal zijn loopbaan definitief vervolgen bij Real Madrid. De Duitse middenvelder en wereldkampioen verlaat Bayern München en tekent in Spanje een contract voor zes jaar.

Overgang Kroos naar Madrid nu echt beklonken

Kroos wordt donderdag nog medisch gekeurd in Madrid en zal na afloop daarvan, om 17.00 uur, worden gepresenteerd in het Estádio Santiago Bernabéu.

Bij Bayern had de middenvelder niet altijd een basisplaats in de voorbije seizoenen. Ook in zijn, naar nu blijkt, laatste jaargang rouleerde hij vaak mee in het sterrenteam van trainer Josep Guardiola.

Bovendien wilde Kroos zijn contract, dat medio 2015 afliep, niet verlengen. Daardoor was Bayern genoodzaakt hem te verkopen, omdat de international anders mogelijk volgend jaar transfervrij de deur uit zou lopen.

Hoewel het al een publiek geheim was dat Kroos de overstap naar De Koninklijke  zou maken, bevestigde de middenvelder zijn overgang zelf pas na afloop van de gewonnen WK-finale op de Duitse televisie. Nu treedt ook zijn nieuwe werkgever naar buiten met de transfer.

Kroos maakte in het seizoen 2007/08 zijn debuut voor Bayern München en werd tussentijds verhuurd aan Bayer Leverkusen. In de laatste drie seizoenen brak hij pas echt door bij de Beierse grootmacht.  

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.