Oud-speler Juventus volgt Olde Riekerink op bij Galatasaray

Reacties

Igor Tudor is de opvolger van Jan Olde Riekerink als trainer van Galatasaray. De 38-jarige Kroaat tekent voor anderhalf jaar bij de Turkse topclub. Hij komt over van Karabükspor, de huidige nummer tien van de Turkse Süper Lig.

Oud-speler Juventus volgt Olde Riekerink op bij Galatasaray

Afgelopen dinsdag moest Olde Riekerink het veld ruimen, nadat twee dagen eerder met 1-2 werd verloren van laagvlieger Kayserispor. Met Tudor haalt de club een hoop internationale ervaring in huis. Zo speelde hij tussen 1999 en 2007 liefst 172 wedstrijden voor Juventus.

In 2009 startte Tudor zijn eerste trainersklus als assistent bij Hajduk Split. Later was hij eveneens assistent bij het nationale elftal van Kroatië. Vervolgens werd hij hoofdtrainer bij Hajduk Split, PAOK Saloniki en Karabükspor.

Tudor wordt bij Galatasaray trainer van de Nederlanders Wesley Sneijder en Nigel de Jong, die slechts zes jaar jonger zijn dan hun nieuwe coach. De in Rotterdam geboren Kaapverdisch international Garry Rodrigues speelt ook bij de nummer drie van Turkije, die bekend heeft gemaakt dat Tudor de komende anderhalf jaar in totaal 1,4 miljoen euro netto gaat verdienen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.