Lens in de schijnwerpers bij morsend Fenerbahçe

Fenerbahçe heeft het bekersucces tegen Besiktas geen vervolg gegeven in de Turkse competitie. Jeremain Lens trok de aandacht in het uitduel met Bursaspor (1-1).

Bij absentie van de geschorste Robin van Persie was het Lens die bij Fenerbahçe in de schijnwerpers stond in de wedstrijd tegen Bursaspor. De Oranje-aanvaller was weliswaar niet trefzeker, maar speelde een cruciale rol in de eerste helft. Na ruim twintig minuten belandde de bal na zijn voorzet op de hand van Tomas Sivok. Na enige ophef legde scheidsrechter Hamit Meler de bal op de stip. Moussa Sow benutte de strafschop.

Kort voor rust volgde een volgende meevaller voor Fenerbahçe, waarbij opnieuw Lens de aandacht trok. De aanvaller werd door Boban Jovic onreglementair afgestopt. De Sloveense verdediger moest de actie bekopen met een gele kaart. Omdat hij net als zijn Nederlandse opponent al was bestraft voor zijn aandeel in de ophef rond de penalty, kon Jovic voortijdig de kleedkamer opzoeken.

Fenerbahçe, dat vorige week zondag Besiktas had uitgeschakeld in een verhit bekerduel, had ondanks een groot overwicht moeite de numerieke meerderheid om te zetten in doelpunten. Dat kwam de formatie van trainer Dick Advocaat duur te staan. Simon Kjær werd de schlemiel. De verdediger veroorzaakte in de slotfase een strafschop door hands te maken. Pablo Martin Batalla benutte het buitenkansje en bezorgde Bursaspor zo een punt.

Fenerbahçe is door het gelijkspel op drie punten gekomen van nummer drie Galatasaray, dat zondag moet aantreden tegen Kayserispor.