Alle schijnwerpers op Van Persie in verhitte bekerkraker

Reacties

Fenerbahçe heeft zich ten koste van Besiktas (0-1) voor de kwartfinale van het Turkse bekertoernooi geplaatst. Robin van Persie vervulde in elk opzicht de hoofdrol.

Alle schijnwerpers op Van Persie in verhitte bekerkraker

Het duel stond bol van de links met Nederland en de Eredivisie. Bij Besiktas stonden Marcelo, Atiba Hutchinson (beiden ex-PSV) en Ryan Babel in de basis, terwijl Van Persie en Jeremain Lens begonnen bij het Fenerbahçe van trainer Dick Advocaat. Gregory van der Wiel, eerder deze week nog in genade aangenomen, maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie.

De bekerderby stond lange tijd vooral in het teken van over en weer provoceren en irriteren. Ook Van Persie deed zijn duit in het zakje, zoals blijkt uit zijn onderstaande actie richting het publiek. Vlak voor rust was hij bovendien betrokken bij een verhit opstootje met Dusko Tosic. De Rotterdammer kwam er met geel vanaf, maar de verdediger van Besiktas kreeg rood.

In de tweede helft voegde de Rotterdammer ook nog daad bij woord door Fenerbahçe naar de kwartfinale van het Turkse bekertoernooi te schieten. Hij prikte raak op aangeven van Lens. Die klap kwam Besiktas niet meer te boven. Daarmee is het volledige deelnemersveld voor de kwartfinale bekend. Uit de topvier is behalve Fener alleen Istanbul Basaksehir nog actief in het toernooi.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.