Galatasaray blameert zich op eigen veld en blijft derde

Reacties

Galatasaray heeft verzuimd om de grote winnaar van het weekend te worden in Turkije. De ploeg van trainer Jan Olde Riekerink leed thuis een beschamende 1-2 nederlaag tegen laagvlieger Kayserispor en profiteerde niet van het (punten)verlies van de concurrenten.

Galatasaray blameert zich op eigen veld en blijft derde

Olde Riekerink kon niet beschikken over de geblesseerde Wesley Sneijder. Wel had hij een basisplaats voor Nigel de Jong (foto) en Garry Mendes Rodrigues, die voor het eerst mocht starten in de competitie. De vleugelaanvaller zorgde meteen voor gevaar na een combinatie met Lukas Podolski, maar kon zijn doelpoging niet tussen de palen krijgen. Later creëerde Mendes Rodrigues opnieuw een gevaarlijk moment, maar ook uit een voorzet van de winterse aankoop kwam geen doelpunt.

Na een half uur was Kayserispor wél trefzeker. Larrys Mabiala scoorde na een assist van Deniz Türüç, oud-speler van Go Ahead Eagles. In de extra speeltijd van de eerste helft deed Kayserispor er nog een schepje bovenop en was het opnieuw Türüç die als aangever bij het doelpunt betrokken was. Dit keer maakte Levent Gülen het af. Galatasaray maakte in de persoon van Eren Derdiyok één minuut voor tijd nog de eretreffer, maar kon de nederlaag niet meer voorkomen.

Met de verliespartij morst Galatasaray dure punten in een weekend waarin het had kunnen profiteren van puntenverlies van de concurrentie. De nummer drie van de ranglijst had in kunnen lopen op koploper Besiktas, dat vrijdag met 2-1 verloor van Karabükspor, en afstand kunnen nemen van achtervolger Fenerbahçe, dat op de vierde plaats staat en zaterdag gelijkspeelde tegen Bursaspor.

Kasimpasa – Istanbul Basaksehir 4-0
Concurrent Istanbul Basaksehir ging eerder op zondag ook al onderuit. De nummer twee kon de koppositie overnemen van Besiktas, maar verloor verrassend van Kasimpasa. Door twee vroege en twee late doelpunten werd het 4-0 voor de middenmoter, bij wie SC Heerenveen-huurling Kenneth Otigba negentig minuten op de bank zat. Het was pas het tweede verlies van Basaksehir dit seizoen, nadat het vorige maand zijn meerdere moest erkennen in Fenerbahce.

Zo blijft het Besiktas van Ryan Babel dus koploper. Basaksehir volgt op twee punten, terwijl Galatasaray vijf punten achterstand heeft op de nummer één. Het Fenerbahçe van trainer Dick Advocaat staat vierde met drie punten minder dan de aartsrivaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.