Ouderwets zondagsschot levert Club Brugge eerste winst op

Club Brugge is zondagmiddag ontsnapt aan het tweede puntenverlies op rij in België. Ook tegen Union Sint-Gillis leek het mis te gaan, tot een droge knal van afstand in de 84ste minuut.

Union Sint-Gillis
0 - 1
Club Brugge
Club Brugge

Kampioen Club Brugge begon het seizoen in de competitie teleurstellend. Een week na de winst van de Belgische Super Cup kwam de club met Ruud Vormer, Noa Lang en Bas Dost binnen de lijnen niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen AS Eupen. Die gelijkmaker kwam ook nog eens in de dertiende minuut (!) van de extra speeltijd tot stand.

Het trio uit Nederland kreeg ook tegen Union Sint-Gillis een basisplaats, maar zowel Vormer als Lang en Dost maakte de wedstrijd niet vol. Vormer en Dost werden voor de bevrijdende treffer naar de kant gehaald, Lang werd kort na de goal gewisseld. Bart Nieuwkoop viel in de tweede helft juist in bij de thuisclub.

Eduard Sobol werd uiteindelijk de gevierde man bij de regerend landskampioen, hij schoot prachtig raak na een afgeslagen corner. Uit de volley schoot hij dusdanig hard, dat keeper Anthony Moris zijn hand niet goed achter de bal kon krijgen. Deniz Undav van Union Sint-Gillis scoorde in de eerste helft overigens ook op schitterende wijze, maar werd teruggefloten wegens buitenspel.

Zodoende heeft Club Brugge de eerste overwinning in de competitie binnen. Volgende week wordt er tegen stadgenoot Cercle Brugge gespeeld in de Jupiler Pro League.