Club Brugge knokt zich in minuut 103 (!) naast AS Eupen

Club Brugge is op de eerste speeldag van de Belgische competitie ontsnapt aan een nederlaag. Ondanks een doelpunt van Bas Dost en een assist van Noa Lang bleef de ploeg van trainer Philippe Clement zondag op eigen veld op 2-2 steken tegen AS Eupen. De gelijkmaker viel in de dertiende minuut van de blessuretijd.

Club Brugge
Club Brugge
2 - 2
AS Eupen
AS Eupen

Club Brugge, met naast Dost ook Ruud Vormer en Noa Lang in de basis, was er veel aan gelegen om een herhaling van vorig seizoen te voorkomen. Toen verloor de latere landskampioen de competitieopener in eigen huis met 0-1 van Charleroi. Met die wetenschap in het achterhoofd beleefde Brugge desondanks een lastige middag tegen AS Eupen, de nummer twaalf van vorig seizoen.

Vlak na rust brak de thuisploeg de ban door een benutte penalty van Dost (1-0). De Nederlander mocht aanleggen vanaf elf meter, nadat Emmanuel Agbadou hands had gemaakt in het strafschopgebied. De overtreding was scheidsrechter Bram Van Driessche aanvankelijk ontgaan, maar na inmenging van de VAR ging de bal alsnog op de stip.

De treffer van Dost verschafte Club Brugge lucht, maar dat was van korte duur. Edo Kayembe schoot de bezoekers binnen een paar minuten op gelijke hoogte. Na geklungel in de defensie kon de Congolees van dichtbij afwerken (1-1). Ruim tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd ging het helemaal mis voor Club Brugge. Na een sublieme steekpass rondde Julien Ngoy oog in oog met doelman Senne Lammens beheerst af (1-2).

Aan de hand van Lang drong Club Brugge in de absolute slotfase stevig aan. Omdat de bezoekers ineens veel pijntjes hadden - doelman Abdul Manaf Nurudeen kreeg kramp in beide benen - voegde scheidsrechter Van Driessche liefst tien minuten blessuretijd toe. In de 103de (!) minuut sloeg Brugge alsnog toe. Op aangeven van Lang zette Charles De Ketelaere het Jan Breydel Stadion in vuur en vlam (2-2).