Oude tijden herleven op Old Trafford na stilte voor Parijs

Reacties

In een benefietwedstrijd ten behoeve van Unicef hebben sterren van weleer oude tijden doen herleven. Ook tijdens het door David Beckham georganiseerde duel op Old Trafford werd stilgestaan bij de aanslagen in Parijs.

Oude tijden herleven op Old Trafford na stilte voor Parijs

Beckham had voor de Match for Children een Brits combinatie-elftal en een mondiaal All Star-team op de been gebracht. Behalve Edwin van der Sar, Clarence Seedorf en Patrick Kluivert zouden ook Patrick Vieira en Zinedine Zidane oorspronkelijk acte de présence geven, maar de twee Franse oud-internationals besloten zich af te melden naar aanleiding van de verschrikkelijke gebeurtennissen in Parijs.

De 75 duizend aanwezigen op Old Trafford deelden hun medeleven met een minuut stilte voorafgaand aan de aftrap, terwijl de voormalig vedetten rouwbanden droegen. Ondanks de droeve situatie in Parijs viel er ook genoeg te genieten in het Theatre of Dreams. Zo gooiden Ronaldinho en Kluivert er in de eerste helft een hoogstandje uit, door na twee opeenvolgende hakballetjes te scoren. De oud-spits van onder meer Ajax en Oranje stond echter meters buitenspel toen hij het net vond.

Voorafgaand aan de 'Match for Children' was er een indrukwekkende minuut stilte voor de aanslagen in Parijs.
Voorafgaand aan de 'Match for Children' was er een indrukwekkende minuut stilte voor de aanslagen in Parijs.

Dat gold een kwartier eerder niet voor Paul Scholes, toen de twee jaar terug gestopte middenvelder een voorzet van Beckham tegen de touwen kopte. De twee Engelse oud-international deden daarmee – met hun oude manager Sir Alex Ferguson in de dug-out – wat ze in hun gloriedagen als ploeggenoten bij Manchester United zo vaak deden. Het duel had sowieso een hoog United-gehalte, met verder mannen als Nicky Butt, Ryan Giggs en Phil Neville (foto boven) binnen de lijnen.

Van der Sar vormde aan de zijde van het wereldelftal samen met Mickaël Silvestre, Ji-Sung Park en Ole Gunnar Solskjær het kwartet voormalige Red Devils. Na zeventien minuten maakte Solskjær plaats voor zijn oude aanvalspartner Dwight Yorke, die in de 67ste minuut op aangeven van Landon Donovan liet zien het scoren niet te zijn verleerd. Vier minuten eerder bewees Michael Owen dat ook, toen hij aan het eind van een combinatie tussen Beckham en Scholes stond.

Van der Sar had onder de lat toen al plaats gemaakt voor Raimond van der Gouw, die daarmee voor even terugkeerde op Old Trafford. Dat ging de oud-doelman van Vitesse niet bijster goed af. In de 85ste minuut liet hij een voorzet van Ashley Cole los, zodat Owen nogmaals kon toeslaan. Inmiddels had Brooklyn Beckham, de zoon van de organisator, het veld betreden. Het betekende een mooi slotakkoord van een middag vol nostalgie.

Opstelling Brits elftal: David James; Jamie Carragher, John Terry, Sol Campbell, Phil Neville; David Beckham, Nicky Butt, Steven Fletcher, Ryan Giggs; Paul Scholes, Peter Crouch. Wissels: David Seaman, Ashley Cole, Trevor Sinclair, Gary McAllister, Alan Smith, Michael Owen.

Opstelling wereldelftal: Edwin van der Sar; Cafú, Fernando Couto, Mickaël Silvestre; Luis Figo, Clarence Seedorf, Robert Pires, Ji-Sung Park; Ronaldinho, Patrick Kluivert, Ole Gunnar Solskjær. Wissels: Raimond van der Gouw, Fernando Hierro, Landon Donovan, Dwight Yorke.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.