Oranje-opponent Spanje start WK-voorbereiding met winst

Reacties

Spanje is de WK-voorbereiding begonnen met een 2-0 zege op Bolivia. Op 13 juni zal de regerend Europees en wereldkampioen de eerste tegenstander van Oranje zijn in een reprise van de WK-finale van 2010.

Oranje-opponent Spanje start WK-voorbereiding met winst

De ploeg van bondscoach Vicente Del Bosque was verre van compleet in het oefenduel met Bolivia. Zo waren er maar achttien van de dertig uitverkorenen voor de voorlopige selectie van de partij. De Champions League-finalisten van Real en Atlético Madrid (onder wie de geblesseerde Diego Costa) mochten verstek laten gaan en de aanvallers Fernando Llorente (Juventus), Alvaro Negredo (Manchester City) en Jesus Navas (Manchester City) hoefden niet eens op te draven. Gerard Deulofeu, door Barcelona het afgelopen seizoen verhuurd aan Everton, mocht daarom ondanks dat hij niet bij de voorselectie zat wel acte de présence geven en tien minuten voor tijd zijn interlanddebuut maken.

Spanje had in het eerste bedrijf een overwicht, maar had moeite dat te vertalen naar grote kansen. Xavi was met een volley en een vrije trap nog het dichtst bij. Aan de andere kant moest doelman Pepe Reina op zijn hoede zijn bij de uitvallen van Bolivia, dat eveneens niet scoorde voor rust.

Kort na de onderbreking was het wel raak. Verdediger Javi Martínez werd in het zestienmetergebied omver gelopen door Luis Gutíerrez. Chelsea-spits Fernando Torres (foto) mocht vanaf de penaltystip in zijn 107de interland zijn 37ste goal voor Spanje laten aantekenen. Hij schoot de bal laag en door het midden in het doel. Kort daarna liet hij een grote kans onbenut. In de slotfase bepaalde Andrés Iniesta met een slimme inzet, hij krulde de bal via de binnenkant van de paal in de verre hoek, de eindstand op 2-0. Even voor het laatste fluitsignaal raakte Sergio Busquets nog wel de paal.

Spanje zal in aanloop naar het WK, waar in Groep B ook Chili en Australië de tegenstanders zijn, nog maar één oefenduel afwerken. Op 7 juni is El Salvador in Washington de volgende tegenstander. In de Verenigde Staten zal Del Bosque zich met zijn ploeg verder voorbereiden, alvorens hij met zijn definitieve selectie (die op 2 juni bekend moet zijn) naar Brazilië reist om daar de wereldtitel te verdedigen.

De spelers die in actie kwamen namens Spanje:
Reina; Azpilicueta, Piqué (46. Albiol), Javi Martínez, Moreno; Iturraspe, Xavi (61. Fabregas); Cazorla (62. Silva), Mata (46. Iniesta), Pedro (80. Deulofeu); Torres (62. Busquets).

Geen speeltijd: Jordi Alba en doelman David De Gea.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.