Opmerkelijk transferverzoek sterspeler schiet in verkeerde keelgat bij Espanyol

Reacties

Anderhalve week voor de start van La Liga ligt Espanyol in de clinch met zijn sterspeler. Raúl de Tomás traint momenteel apart van de groep, als straf voor een opmerkelijk transferverzoek.

Opmerkelijk transferverzoek sterspeler schiet in verkeerde keelgat bij Espanyol
© Pro Shots

De Tomás hield Espanyol vorig seizoen zo'n beetje eigenhandig in de Primera División. De 27-jarige spits was direct betrokken bij de helft van alle competitietreffers van de Catalanen (zeventien goals, drie assists). Door zijn uitstekende prestaties in Barcelona is De Tomás inmiddels ook een vaste klant bij de Spaanse nationale ploeg.

Deze zomer leek de goalgetter dan ook onhoudbaar voor Espanyol. De Tomás zou zelf graag een stap willen maken en voor Espanyol zou een flinke transfersom zeer welkom zijn. Het is inmiddels echter al augustus en nog altijd staat de spits onder contract in Barcelona. Nu de meeste topclubs al een nieuwe spits hebben gehaald, wordt de opties voor De Tomás steeds schaarser.

Clubs als Real Madrid, Sevilla en Bayern München worden genoemd, maar daar zou de Spanjaard wel de tweede spits worden. Met het oog op het WK ziet De Tomás zo'n stap nu niet zitten. Daarom heeft hij volgens El Mundo Deportivo een opvallend verzoek ingediend: hij zou bij de clubleiding hebben voorgesteld om in januari te vertrekken, zodat hij het komende half jaar nog veel kan spelen en in beeld blijft voor het WK.

Dat verzoek is bij Espanyol volledig in het verkeerde keelgat geschoten, zo beschrijft El Mundo Deportivo. Trainer Diego Martínez zou erg gepikeerd zijn door de instelling van De Tomás. De twee zouden bij hun eerste persoonlijke gesprek al gebotst zijn en door het verzoek van de spits is die verhouding alleen maar slechter geworden. De Tomás speelde nog geen minuut in de voorbereiding en traint inmiddels ook apart van de groep, als sanctie van de clubleiding, die Martínez steunt.

Espanyol lijkt De Tomás alsnog te willen verkopen deze zomer. Real Madrid lijkt daarbij de meest logische optie. De Tomás is opgeleid door de Madrilenen, maar kan alleen komen als Mariano Díaz daar vertrekt. Espanyol zou ondertussen bezig zijn met Paco Alcácer van Villarreal als vervanger.

Bekijk hier al onze video's
Meer Espanyol
Meer over Espanyol
Meer Raúl de Tomás
Meer over Raúl de Tomás
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.