'Kopstoot tijdens onderhandelingen in opmerkelijke Spaanse transfersoap'

Reacties

Espanyol-spits Raúl de Tomás is de hoofdpersoon in een opmerkelijke transfersoap, die ook na het sluiten van de transfermarkt vrolijk doorgaat. De 27-jarige aanvaller heeft zijn zinnen gezet op een overstap naar Rayo Vallecano, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

'Kopstoot tijdens onderhandelingen in opmerkelijke Spaanse transfersoap'
© Pro Shots

En dat geldt zowel in figuurlijke als in letterlijke zin. Volgens Spaanse media hebben de zaakwaarnemers van De Tomás namelijk een handgemeen gehad met Rayo-voorzitter Martín Preses. De gemoederen tijdens de salarisonderhandelingen van de spits zouden zo hoog zijn opgelopen dat de preses een van de vertegenwoordigers van De Tomás in het gezicht sloeg. Die beantwoordde de klap met een kopstoot op de neus van de voorzitter, die voor behandeling naar het ziekenhuis moest.

Het is een curieus hoofdstuk in de aanhoudende soap rond De Tomás, die bij Espanyol niet voorkomt in de plannen van de nieuwe trainer Diego Martínez. Met zeventien goals was de voormalig jeugdspeler van Real Madrid afgelopen seizoen de topscorer van de tweede club uit Barcelona, maar Martínez doet geen beroep op de viervoudig international van Spanje. Aanleiding zou een verschil van mening zijn tussen de twee, waardoor RDT geen toekomst meer heeft in Cornellà-El Prat.

Bekijk hier de zeventien goals die De Tomás vorig seizoen nog maakte voor Espanyol.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Tomás probeerde voor de transferdeadline daarom al een vertrek te forceren, maar Espanyol en Rayo leverden de papieren te laat in bij La Liga op Deadline Day. Desondanks wil de spits met Dominicaanse roots ook buiten de transferperiode nog steeds vertrekken naar de club uit Madrid, waar hij al eens op huurbasis actief was als speler van Real. Zelfs als dat betekent dat hij tot januari (als hij pas door Rayo kan worden geregistreerd bij La Liga) niet meer kan spelen.

Het zou wel betekenen dat De Tomás een streep kan zetten door WK-deelname met Spanje. Vanwege zijn goede prestaties bij Espanyol riep bondscoach Luis Enrique de voormalig aanvaller van Benfica in juni nog op voor de Nations League, nadat hij vorig jaar november zal zijn debuut had gemaakt voor La Roja. Met het oog op zijn WK-kansen zou De Tomás hebben bedankt voor interesse uit Saoedi-Arabië, maar zonder wedstrijdritme kan hij een plek in de WK-selectie wel vergeten.

Spelersprofiel

Raúl de Tomás


Geboortedatum:
17 oktober 1994
Leeftijd:
29
Geboorteplaats:
Madrid
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
Rayo Vallecano
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Espanyol
Meer over Espanyol
Meer Raúl de Tomás
Meer over Raúl de Tomás
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.